- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (11.04.2015, 07:30)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zece alimente care stimulează fertilitatea
Rodiile, nucile şi sucul de sfeclă roşie se numără printre alimentele care stimulează fertilitatea, specialiştii din întreaga lume subliniind faptul că o dietă echilibrată poate influenţa în mod pozitiv sănătatea sistemului reproductiv, potrivit dailymail.co.uk.
Urmărește
4108 afișări
Zece alimente care stimulează fertilitatea (Imagine: Shutterstock)
În Marea Britanie, unul din şapte cupluri întâmpină probleme în a concepe un copil şi de multe ori nici măcar medicii nu îşi pot da seama care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru.
Isabelle Obert, şeful clinicii Nurture Me Fertility, crede că o dietă bogată în minerale, vitamine, grăsimi esenţiale şi proteine poate pregăti organismul pentru concepţie.
În acest sens, specialistul în nutriţie a conceput o listă de zece alimente esenţiale în acest scop:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Avocado - este o adevărată "uzină" nutriţională, fiind bogat în minerale, grăsimi esenţiale, proteine, carbohidraţi şi fibre. Este o sursă importantă de vitamina E, benefică pentru sănătatea endometrului, mucoasa care căptuşeşte uterul. Este o sursă bogată de acid folic, esenţial în prevenirea unor maladii grave, printre care spina bifida.
Dovleac de iarnă (cel în formă de pară) - conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, precum şi o cantitate de fibre uşor digerabile. Este bogat în betacaroten, care stimulează producţia hormonului feminin progesteron. De asemenea, contribuie la creşterea calităţii spermei, potrivit unui studiu publicat în revista Fertility and Sterility.
Sucul de sfeclă roşie - este recomandat în special femeilor care suportă un tratament pentru fecundare in vitro, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajutând la implantarea embrionului. Conţine resveratrol, un antioxidant benefic pentru tratarea infertilităţii provocate de înaintarea în vârstă.
Somon - carnea acestui peşte este o sursă foarte bună de proteine şi grăsimi esenţiale, mai ales cele antiinflamatorii omega 3, benefice în tratarea infertilităţii feminine.
Rodii - în vechea Persie, erau văzute ca simbol al fertilităţii, tradiţie care există şi în unele ţări din prezent. Studiile au demonstrat că sucul de rodie este benefic în prevenirea distrugerilor cerebrale la bebeluşi. Fructele conţin multe nutrimente, precum vitamina C, vitamina K, acid folic etc. Acestea au proprietăţi antiîmbătrânire, anticancer, previn maladiile cardiace, osoase şi sangvine.
Ouă - fac parte dintre alimentele cele mai nutritive (de altfel, conţin toate nutrimentele pentru a transforma o singură celulă într-un pui). Sunt bogate în colină, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale, în vitamine, minerale, a cizi graşi esenţiali şi proteine.
Nuci - bogate în omega 3 şi vitamina E, sunt benefice pentru sănătatea spermei, dar şi pentru cea a endometrului.
Quinoa - boabele sunt foarte nutritive, fiind proteine complete, lipsite de gluten, bogate în minerale, vitamine, acizi graşi esenţiali şi fibre. În timpul conceperii, nivelul de proteine în organism trebuie să fie mai ridicat.
Năsturel - este bogat în vitamina C, vitamina K, calciu, betacaroten, fier, iod - foarte importante atât pentru fertilitatea masculină, cât şi pentru cea feminină.
Sparanghel - este foarte bogat în acid folic, vitamina C, printre alte nutrimente importante în procesul de concepţie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe