Cel mai vechi monument istoric din Moldova va fi restaurat. Cine dă banii

  • Situl arheologic Tirighina-Barboşi, aflat la ieşirea din oraşul Galaţi, va fi restaurat cu fonduri europene.
  • Este cel mai vechi monument istoric din Moldova care conţine un castru roman de la începutul primului mileniu construit peste o veche aşezare dacică.
Urmărește
1549 afișări
Imaginea articolului  Cel mai vechi monument istoric din Moldova va fi restaurat. Cine dă banii

Cel mai vechi monument istoric din Moldova va fi restaurat. Cine dă banii

Primăria municipiului Galaţi anunţă că s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor la obiectivul „Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina, Barboşi". Proiectul se va finaliza peste doi ani şi va costa 15,6 milioane de lei.

Situl arheologic Tirighina-Barboşi va fi restaurat pentru a fi vizitat, iar în zonă vor fi construite o alee de acces, o parcare, un muzeu şi un amfiteatru pentru evenimente în aer liber. O atenţie deosebită va primi turnul din interiorul sitului, acesta fiind o construcţie unică în estul Europei.

În urma cercetărilor recente, în situl arheologic de la Galaţi au mai fost descoperite locuinţe din secolul II care vor fi restaurate pentru a fi introduse în circuitul turistic. În sit au mai fost găsite obiecte de ceramică de lux, ştampile, vase, monezi, care vor fi expuse în viitorul muzeu al complexului.

Situl arheologic de la Tirighina-Barboşi conţine un castru roman de la începutul primului mileniu construit peste o veche aşezare dacică. Obiectivul este singurul monument istoric din Moldova atestat în secolele 2-3 după Hristos şi este aşezat peste o rezervaţie paleontologică de fosile de moluşte vechi de 400.000 de ani. Totodată, situl este singurul monument de importanţă naţională din judetul Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici