- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (22.01.2019, 15:33)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cioloş, despre fondatorii PLUS: Nu am ştiut cine înregistrează partidul. Nu facem analiza familiei
Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că nu a ştiut cine sunt persoanele care urmau să înregistreze partidul PLUS şi că aceştia nu vor ocupa funcţii de conducere în cadrul partidului. Fostul premier a adăugat că structurile de conducere vor fi alese sâmbătă, când va avea loc prima Convenţie Naţională PLUS.
Urmărește
1809 afișări
Cioloş, despre fondatorii PLUS: Nu am ştiut cine înregistrează partidul. Nu facem analiza familiei
„Am avut o discuţie despre posibilitatea înregistrării unui nou partid de către alţi fondatori, care sunt mai puţin cunoscuţi, care nu au notorietate publică, pentru că am pornit de la premisa că probabil Mişcarea România Împreună e tergiversat pentru că printre fondatori are câteva persoane de notorietate şi pentru că probabil sunt unii care nu doresc ca acest partid să fie înregistrat. În felul acesta, unui dintre membrii comunităţii tematice din platforma civică, domnul Adrian Iordache, un avocat tânăr, a decis la vremea aceea să îşi asume această responsabilitate împreună cu o angajată din cabinetul dumnealui de avocatură şi cu soţia dumnealui care este notar public. Nu am ştiut la acea vreme cine sunt cei care înregistrează acest nou partid, nici nu m-a interesat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Domnul Adrian Iordache a fost unul dintre iniţiatorii acestui proiect. Este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am făcut o analiză a situaţiei familiei dânsului atunci când dânsul a luat această iniţiativă. Nu ştiam cine este tatăl dânsului şi nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noştri. Ne bazăm strict pe ce înseamnă ei, competenţa lor şi nu rudeniile, familia sau părinţii. În societatea pe care o dorim fiecvare trebuie să fie responsabil pentru faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului a încălcat legea cred că sunt instituţii care trebuie să âşi facă treaba şi să ia decizii în această direcţie”, a declarat Dacian Cioloş, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Fostul premier a precizat că sâmbătă va avea loc Convenţia Naţională a partidului pentru alegerea conducerii PLUS, însă fondatorii formaţiunii nu vor face parte din structurile de conducere.
„Cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic, fără intenţia de a face politică. Ei de altfel nu se vor regăsi printre structurile de conducere ale partidului. Sâmbătă avem Convenţie Naţională a partidului când vor fi alese structurile de conducere. (...) Oamenii care au făcut parte din România 100 şi sunt şi în partid sunt oameni curaţi, care îşi asumă această calitate de membru”, a adăugat Cioloş.
De asemenea, el a anunţat că una dintre prevederile din statutul partidului va fi o declaraţie pe propria răspundere a fiecărui membru pentru a dovedi că nu a avut legătură cu securitatea.
„Legat de securitate, avem un lucru clar pentru propunerea de statut. Vom cere fiecărui membru de partid o declaraţie pe propria răspundere că nu a colaborat cu securitatea, iar pentr cei care vor candida la funcţii de conducere în partid o să cerem chiar şi un certificat de necolaborare cu securitatea în aşa fel încât lucrurile să fie foarte clare”, a mai spus Cioloş.
Acesta a oferit detalii şi despre cum s-a format PLUS.
„Ce s-a întâmplat de fapt şi cu am ajuns la PLUS, la acest partid. În primăvara anului trecut, într-un mod cu totul transparent am anunţat intenţai de înregistrare al unui nou partid politic, al Mişcării România Împreună. Am depus dodarul la tribunal şi în timp ce dosarul nostru era tergiversat de luni de zile, s-au înregistrat cred că cinci sau şase partide în acea perioadă de câteva luni în care noi eram încă la judecarea contestaţiilor. În toamna anului trecut, când am ajuns la concluzia, după discuţii cu avocaţii, că există un risc major să nu putem participa la alegerile europarlamentare pentru că partidul nu era înregistrat, am decis să trecem la un plan B. La înregsitrarea altui partid, am discutat acest lucru cu colegii jurişti”, a precizat fostul premier tehnocrat.
Cioloş a declarat că regretă interpretarea mesajului postat pe Facebook în care s-ar fi înţeles că susţinea că toţi cetăţenii ar fi avut legături cu securitatea.
„Regret interpretarea mesajului public pe care l-am publicat pe Facebook, urmare a articolului domnului Oprea prin care s-a înţeles că aş fi spus că toţi cei din societatea românească avem într-un fel sau altul legături cu securitatea. Nu asta am vrut să spun, a fost o formulare nefericită pe care o regret şi îmi cer scuze celor care s-au simţit ofensaţi. Ideea pe care am vrut să o promovez este aceea că astfel de suspiciuni de coaborare cu securitatea se pot fabrica uşor pentru a încerca să fie compromişi oameni oneşti şi oameni care sunt la locul lor. Pentru cei care au înţeles altceva vreau să îmi cer scuze”, a transmis Cioloş.
Explicaţiile fostului premier vin în contextul în care istoricului Marius Oprea a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache. În replică, Cioloş a scris pe Facebook, că este „sătul de scandal şi de mârlănie” şi că este epuizant să răspundă tuturor aberaţiilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: MAI, proiect de lege cu SRI pentru combaterea răspândirii mesajelor care promovează terorismul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe