- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (22.02.2023, 11:31)
Opt din 10 copii ucraineni au simţit frică faţă de străini - sondaj
- Opt din 10 copii ucraineni au trecut prin momente de frică după izbucnirea războiului când interacţionau cu persoane străine.
- Dintre aceştia, unu din 10 s-a confruntat des sau foarte des cu stări de frică.
Urmărește
149 afișări
Opt din 10 copii ucraineni au simţit frică faţă de străini - sondaj
Într-un an de la izbucnirea războiului, peste 3 milioane de ucraineni au intrat în România, dintre care peste 100.000 au cerut o formă de protecţie pentru a putea rămâne în România.
Cel mai recent sondaj World Vision România arată că aproape 8 din 10 copii ucraineni (77%) au trecut prin momente de frică după izbucnirea războiului atunci când interacţionau cu străini. Dintre aceştia, unu din 10 s-a confruntat des sau foarte des cu stări de frică.
Mai mult, 7 din 10 copii întâmpină probleme de insomnie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile private la Nisa cu o aeronavă Nordis
-
Propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, respinsă de Birourile Parlamentare Reunite
-
Trump avertizează Iranul cu privire la o „anihilare totală” în cazul unei tentative de asasinat
Peste 80% dintre părinţi spun despre copiii lor că se enervează mai uşor în urma traumelor provocate de război. Dintre aceştia, unu din 5 copii are momente de iritare des sau foarte des.
Patru din 10 copii tind să se izoleze mai mult decât înainte de izbucnirea conflictului militar, dintre care aproape unu din zece (9.4%) se izolează des sau foarte des.
Sunt doar câteva dintre consecinţele psihologice manifestate de copii în urma tragediei care i-a fortaţ să-şi părăsească casele şi toată viaţa pe care o cunoşteau până la data de 24 februarie 2022 - când au fost lansate primele rachete către ţara lor. Din cauza acestor urme adânci, 7 din 10 părinţi ucraineni consideră că fiii şi fiicele lor au nevoie de consiliere psihologică.
Doar 36% dintre părinţii ucraineni spun despre copiii lor că au continuat procesul educaţional în şcolile din România. Restul copiilor fac şcoală fie online cu profesori ucraineni, fie învaţă acasă alături de părinţi. 4.1% dintre copii nu fac deloc şcoală, conform mărturiilor părinţilor.
Dintre cei care fac şcoală, 99.6% învaţă în continuare după curriculumul ucrainean. Pe de altă parte, 40% dintre părinţi afirmă despre copiii lor că nu fac toate lecţiile din curriculum. De asemenea, peste 80% sunt de părere că cei mici au suferit pierderi de învăţare din cauza războiului.
Chestionarul a fost aplicat în perioada 27 ianuarie - 10 februarie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe