Vestitorii primăverii. Momentul în care prima barză a aterizat într-un cuib din judeţul Timiş, urmărit live pe Internet VIDEO

Momentul în care prima barză din acest an a aterizat într-un cuib din localitatea Cărpiniş, din judeţul Timiş, a putut fi urmărit live pe Internet, după ce un timişorean a montat o cameră video chiar lângă cuib, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1502 afișări
Imaginea articolului Vestitorii primăverii. Momentul în care prima barză a aterizat într-un cuib din judeţul Timiş, urmărit live pe Internet VIDEO

Vestitorii primăverii. Momentul în care prima barză a aterizat într-un cuib din judeţul Timiş, urmărit live pe Internet

Cristian Ilea, un timişorean pasionat de viaţa animalelor sălbatice, a montat, în urmă cu câţiva ani, două camere video lângă cuiburile de berze din localităţile Cărpiniş şi Carani, din judeţul Timiş. Imaginile sunt transmise live pe Internet, iar recent internauţii au putut urmări momentul aterizării primei berze din acest an în cuibul din Cărpiniş.

IMAGINILE VIDEO pot fi urmărite AICI

Cristian Ilea a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că barza, pe care cei care au urmărit-o cred că este “Cris”, un mascul botezat astfel anul trecut de către fani, care a “locuit” în cuibul din Cărpiniş, a părăsit marţi dimineaţa cuibul şi nu s-a mai întors.

De altfel, cuibul este acoperit de zăpadă, iar temperaturile sunt scăzute în judeţul Timiş.

“Este prima barză din acest an care aterizează în unul din cele două cuiburi monitorizate video, din Carani şi Cărpiniş, iar oamenii sunt bucuroşi că s-a întors barza. Nu ştim dacă este masculul de anul trecut sau dacă este o barză aflată în trecere care s-a oprit să se odihnească două zile şi a plecat mai departe. De obicei, masculul este cel care vine primul, iar unii fani cred că este Cris, masculul de anul trecut botezat astfel. Cert este că barza a dormit o noapte în cuib şi atât, iar în această dimineaţă (n..r. marţi), la ora 06.30, a plecat şi nu s-a mai întors”, a afirmat Cristian Ilea.

Fondatorul primei “grădini zoologice” virtuale din România cu animale sălbatice în libertate a mai precizat că, în total, în cadrul proiectului Wildlife România, sunt montate patru camere video: două lângă cele două cuiburi de berze din Cărpiniş şi Carani, una în Câmpia de Vest, unde este monitorizat un cuib ocupat de un şoim dunărean, cea mai rară pasăre din România, iar o cameră video este montată lângă o hrănitoare pentru păsări de la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

“Şi şoimul dunărean este spectaculos, care este cea mai rară pasăre din România, şi care cloceşte de cinci zile, în zăpadă, şi poate fi urmărit live pe Internet”, a mai declarat Cristian Ilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici