- Home
- Tehnologie
- (22.02.2024, 07:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţiunile şi veniturile Nvidia au explodat după ce compania a anunţat că "inteligenţa artificială generativă au atins punctul de cotitură"
Acţiunile Nvidia au crescut, după ce cea mai valoroasă companie de cipuri din lume a raportat venituri trimestriale în creştere cu 265% şi a estimat vânzări şi mai mari datorită unei frenezii pentru inteligenţa artificială.
Urmărește
3490 afișări
Frenezia pentru inteligenţa artificială. Nvidia a depăşit Google după ce a anunţat veniturile trimestriale în creştere cu 265%
Veniturile au fost de 22,1 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, depăşind cu mult aşteptările Wall Street de 20,4 miliarde de dolari. Nvidia a declarat că se aşteaptă ca veniturile pentru trimestrul curent să fie de 24 miliarde de dolari.
"Analiza datelor şi inteligenţa artificială generativă au atins punctul de cotitură. Cererea creşte vertiginos la nivel mondial în companii, industrii şi naţiuni", a declarat Jensen Huang, fondatorul şi directorul executiv al Nvidia.
Compania cu sediul în California are o evaluare de piaţă de aproximativ 1,7 trilioane de dolari şi a eclipsat Alphabet, compania-mamă a Google, ca fiind a treia cea mai valoroasă companie listată la bursă. Acţiunile au câştigat peste 8%.
Nvidia a fost cel mai mare motor de creştere a S&P 500 în acest an, impulsionând aproximativ un sfert din câştigurile înregistrate de indice. Importanţa sa a devenit atât de mare încât unii investitori şi analişti anticipau raportul financiar de miercuri ca deţinând un risc la nivelul întregii pieţe asemănător cu publicarea datelor privind inflaţia.
Nvidia a declarat că profitul pe acţiune a ajuns la 4,93 dolari în trimestrul al patrulea, depăşind aşteptările analiştilor de 4,59 dolari, potrivit estimărilor LSEG.
Venitul net a crescut cu 770%, la 12,3 miliarde de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind de asemenea aşteptările analiştilor, de 10,4 miliarde de dolari.
Nvidia, care a fost fondată în 1993 ca furnizor de plăci grafice pentru jocuri pe calculator, a devenit un indicator al cererii de inteligenţă artificială, deoarece marile companii de tehnologie, precum Alphabet, Microsoft, Amazon şi Meta, şi-au mărit investiţiile în inteligenţa artificială.
Cipurile sale de vârf, cum ar fi H100, au devenit standardul industriei pentru dezvoltatorii de AI pentru a prelucra date pentru modele lingvistice mari. Acest lucru a anunţat o nouă industrie cunoscută sub numele de AI generativă, generând chatbots şi alte programe care pot învăţa, înţelege şi genera informaţii sub formă de text, imagini şi video.
Succesul rapid al ChatGPT de la OpenAI a ajutat la transformarea cipurilor H100 în cel mai fierbinte produs din Silicon Valley anul trecut. Meta intenţionează să îşi aducă stocul total de cipuri H100 la 350.000 în 2024, a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg în ianuarie. Oferta, mai degrabă decât cererea, a devenit principala constrângere asupra creşterii Nvidia pe termen scurt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20