Bitdefender lansează Scam Copilot, o platformă avansată bazată pe AI, creată pentru a detecta şi combate escrocheriile şi tentativele de fraudă pe dispozitive precum computere, tablete şi telefoane mobile

Bitdefender, lider global în domeniul securităţii cibernetice, anunţă lansarea Scam Copilot, o platformă bazată pe inteligenţă artificială (AI), creată pentru a detecta şi combate escrocheriile şi tentativele de fraudă pe dispozitive precum computere, tablete şi telefoane mobile, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Platforma a fost integrată în mai multe produse Bitdefender destinate protecţiei vieţii digitale şi oferă un nivel suplimentar de apărare împotriva programelor periculoase, furtului de date şi compromiterii credenţialelor de acces.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Bitdefender lansează Scam Copilot, o platformă avansată bazată pe AI, creată pentru a detecta şi combate escrocheriile şi tentativele de fraudă pe dispozitive precum computere, tablete şi telefoane mobile

„Creşterea rapidă şi sofisticarea escrocheriilor online fac ca protejarea vieţii digitale să fie o provocare tot mai mare pentru utilizatori. Deşi termenul escrocherie poate părea banal, consecinţele sunt departe de a fi triviale şi pot duce deseori la furt de identitate, pierderi financiare şi de date. Scam Copilot reprezintă o adevărată schimbare de paradigmă; am integrat cele mai avansate tehnologii anti-escrocherii în soluţiile noastre de securitate pentru acasă pentru a ne proteja clienţii pe măsură ce ameninţările evoluează”, a spus Ciprian Istrate, vicepreşedinte pentru soluţii consumer în cadrul Bitdefender.

Scam Copilot a fost dezvoltat ca răspuns la creşterea rapidă a infracţiunilor cibernetice de tip escrocherie, facilitată de modelele avansate de inteligenţă artificială (LLMs), care permit infractorilor să creeze şi să distribuie mesaje de phishing extrem de convingătoare în orice limbă, pe scară largă. Aceste tehnici fac din ce în ce mai dificil pentru utilizatori să recunoască singuri tentativele de fraudă, au mai spus reprezentanţii Bitdefender.

Conform unui raport al Global Anti-Scam Alliance (GASA), pierderile globale cauzate de escrocherii online au depăşit o mie de miliarde de dolari în 2023, iar 78% dintre cei aproape 50 de mii de respondenţi au fost victimele a cel puţin o escrocherie în decursul unui an. De asemenea, raportul Bitdefender din 2024 privind securitatea cibernetică a utilizatorilor arată că aproape jumătate dintre cei şapte mii de participanţi au fost afectaţi de escrocherii transmise prin mesaje text.

„Platforma Scam Copilot consolidează toate tehnologiile Bitdefender de detectare şi prevenire a escrocheriilor sub o singură umbrelă. Scam Copilot monitorizează, detectează şi alertează proactiv utilizatorii în legătură cu posibile escrocherii în timp ce navighează pe internet, trimit e-mailuri, folosesc chat-ul din aplicaţii de mesagerie sau trimit mesaje text. Bazat pe inteligenţă artificială şi informaţii în timp real despre ameninţările cibernetice la nivel global, Scam Copilot se adaptează cu uşurinţă la metode noi de fraudă.”

Printre funcţionalităţile şi beneficiile cheie care se regăsesc în cadrul Scam Copilor se numără protecţia completă împotriva escrocheriilor şi fraudelor – Scam Copilot oferă protecţie extinsă în medii digitale precum navigarea pe web, e-mail (Gmail şi Outlook), mesaje text, aplicaţii de chat (WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Discord), notificări push şi invitaţii în calendar; asistenţă intuitivă prin chatbot bazat pe AI – Scam Copilot include un chatbot avansat care permite utilizatorilor să aibă conversaţii fireşti pentru a primi sfaturi privind alerte, bune practici de siguranţă sau o a doua opinie de încredere în legătură cu potenţiale escrocherii, în funcţie de context şi scenariu; alerte personalizate pentru valurile de escrocherii din regiune – Scam Copilot alertează utilizatorii cu privire la campanii de escrocherie de actualitate, care afectează zona geografică în care se află. Alertele oferă detalii despre tipul de campanie, metoda de livrare, tactici şi riscuri şi oferă utilizatorilor informaţii utile pentru a rămâne cu un pas înaintea ameninţărilor; protecţie specială pentru grupurile cu risc ridicat – platforma oferă protecţie solidă pentru grupurile vizate frecvent de escrocherii, cum ar fi persoanele în vârstă, copiii şi adolescenţii, se adaptează la comportamentul utilizatorului şi oferă recomandări personalizate şi paşi simpli pentru a acţiona; şi creşterea gradului de conştientizare privind escrocheriile – Scam Copilot nu doar protejează împotriva escrocheriilor, ci şi educă utilizatorii prin sfaturi contextuale şi resurse de învăţare adaptate interacţiunilor specifice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici