- Home
- Tehnologie
- (27.05.2022, 09:21)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai mic robot din lume, care merge controlat de la distanţă, are o lăţime de aproximativ jumătate de milimetru
- Inginerii de la Northwestern au inventat cei mai mici roboţi din lume care merg fiind controlaţi de la distanţă.
- Fiecare dintre ei are o lăţime de aproximativ o jumătate de milimetru, ceea ce este mai mic decât grosimea unui penny din Statele Unite.
- Pentru aceşti crabi robotici minusculi, a fi mic este o virtute.
Urmărește
4497 afișări
Sursa foto: Twitter
Inginerii de la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois, au inventat cel mai mic robot din lume care merge controlat de la distanţă, potrivit unei cercetări publicate în revista Science Robotics.
A fost nevoie de un an şi jumătate pentru a inventa creaturile metalice minuscule, a declarat coautorul John A. Rogers, profesor Louis Simpson şi Kimberly Querrey de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor la Universitatea Northwestern, potrivit CNN.
Echipa sa a fost formată din studenţi de diferite niveluri academice care au combinat abilităţile de gândire critică şi creativă pentru a proiecta roboţi care să semene cu crabi, precum şi cu alte animale, cum ar fi viermişorii şi greierii, a spus el.
Unii studenţi au considerat că mişcarea laterală a crabilor este amuzantă, ceea ce a fost sursa de inspiraţie din spatele robotului crab, a spus Rogers. Micuţul robot poate, de asemenea, să se răsucească, să se întoarcă şi să sară, a adăugat el.
Aducerea la viaţă a roboţilor
Roboţii, care sunt realizaţi dintr-un aliaj maleabil cu memorie de formă, încep ca obiecte plate, asemănătoare unei bucăţi de hârtie. Picioarele şi braţele sunt îndoite pentru ca robotul să poată sta în picioare, a spus el. Crabul rămâne în picioare până când se foloseşte căldura pentru a-l face să se mişte, a spus Rogers.
Un obiect metalic realizat din aliaj cu memoria formei poate fi deformat, dar revine la forma sa iniţială odată ce i se aplică căldură, a explicat el.
Forma "originală" a crabului este atunci când acesta este plat, în timp ce starea "deformată" este atunci când braţele şi picioarele sunt îndoite.
Echipa sa ar încălzi anumite articulaţii pentru a le readuce parţial la starea iniţială aplatizată. Atunci când căldura era aplicată de mai multe ori într-o anumită secvenţă, crabii puteau să se mişte, similar cu modul în care oamenii îşi îndoaie şi îndreaptă picioarele pentru a merge.
Potrivit lui Rogers, au fost folosite lasere pentru a aplica căldură în diferite părţi ale robotului crab pentru a crea mişcare. „Un laser este o modalitate convenabilă de a face acest lucru, deoarece putem concentra lumina într-un punct foarte mic şi putem scana acel punct în jur pentru a ilumina diferite părţi ale corpului robotului într-o secvenţă de timp", a spus el.
Un viitor promiţător
Roboţii se află încă în faza de dezvoltare şi sunt creaţi în principal în scopuri academice, dar tehnologia folosită pentru a face crabii minusculi are potenţial, a spus Rogers.
Roboţii crabi minusculi ar putea fi folosiţi pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale minim invazive sau ar putea ajuta la asamblarea şi repararea maşinilor la scară mică, a spus el.
Între timp, Rogers şi-a provocat echipa să extindă capacităţile robotului. „Ca un obiectiv aspiraţional, i-am rugat pe studenţi să vadă dacă pot găsi o modalitate de a face aceşti roboţi să zboare, poate imposibil, dar distractiv de gândit", a spus el.
Engineers at Northwestern University have developed the world’s smallest-ever remote-controlled walking robot — and it's shaped like an adorable tiny crab 🦀 pic.twitter.com/KZQH7KTpF9
— Bloomberg Quicktake (@Quicktake) May 26, 2022ULTIMELE ȘTIRI
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe