- Home
- Tehnologie
- (08.08.2022, 10:24)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Equiano, noul cablu submarin de internet, finanţat de Google, care leagă Portugalia de Africa de Sud
- Equiano este cablul submarin de internet finanţat de Google, recent inaugurat.
- Parcurgând mii de kilometri pe fundul mării, debarcarea cablului fusese întârziată luni de zile din cauza condiţiilor dificile şi a Covid-19.
Urmărește
3541 afișări
Sursa foto: Twitter
Începând din Portugalia şi terminând în cele din urmă în Africa de Sud, cu ramificaţii în Nigeria, Togo, insulele Sfânta Elena şi Namibia, cablul de 15.000 de kilometri este conceput pentru a furniza bandă largă de mare viteză de-a lungul coastei de vest a Africii.
Capacitatea sa, de 144 de terabiţi pe secundă, este de 20 de ori mai mare decât cea a cablului anterior care deservea regiunea şi ar putea creşte viteza de internet de peste cinci ori în unele ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Denumit după scriitorul şi aboliţionistul Olaudah Equiano, născut în Nigeria în secolul al XVIII-lea, cablul ar putea schimba viaţa unora, potrivit CNN.
Reducerea decalajului digital
Telecomunicaţiile au parcurs un drum lung de la primul cablu telegrafic submarin din 1858. În 2021, existau peste 1,3 milioane de kilometri de cabluri submarine în întreaga lume, care transportau peste 95% din traficul intercontinental de internet. Dar accesul la internet este încă variabil.
În Africa Subsahariană, utilizarea internetului este cea mai scăzută dintre toate regiunile din lume, acoperirea în bandă largă este semnificativ mai mică decât media globală, iar costurile ridicate ale datelor s-au dovedit a fi o barieră în calea adoptării, potrivit Băncii Mondiale.
Pentru a asigura o bandă largă universală de bună calitate şi la preţuri accesibile în toată Africa până în 2030, costurile estimate sunt de 109 miliarde de dolari, potrivit Comisiei pentru bandă largă pentru dezvoltare durabilă. Impactul economic al acestei investiţii ar fi profund. Mai puţin de 25% dintre africani folosesc internetul, dar dacă procentul ar creşte la 75% (aproximativ la fel ca în Cuba sau Moldova), ar putea creşte crearea de locuri de muncă cu 9%, potrivit Comisiei.
Google nu va dezvălui valoarea totală a investiţiei sale în Equiano, dar Paratus a declarat că acordul dintre Google, Telecom Namibia şi el însuşi a fost evaluat la 300 de milioane de dolari namibieni (20 de milioane de dolari). În octombrie 2021, Google a declarat că va investi 1 miliard de dolari în transformarea digitală a Africii, inclusiv în conectivitate şi investiţii în startup-uri.
Cablul este programat să înceapă să transporte internet la începutul anului 2023, precizează Paratus. Potrivit unui raport comandat de Google, Equiano va determina scăderea preţurilor la date între 16% şi 21% în Africa de Sud, Namibia şi Nigeria, iar în această din urmă ar putea duce la crearea a 1,6 milioane de locuri de muncă, datorită expansiunii economiei digitale şi a sectoarelor periferice.
„Cu un acces sporit la internet, societăţile se pot moderniza, oamenii pot dobândi noi abilităţi şi cunoştinţe care le pot deschide uşile către noi oportunităţi de angajare, iar companiile şi guvernele pot creşte productivitatea şi pot descoperi noi surse de venit ca urmare a transformării digitale", a declarat Bikash Koley, vicepreşedintele Google pentru reţele globale.
Accesul nu se opreşte la naţiunile de coastă. Harmse spune că Paratus va conecta filiala namibiană a Equiano la reţeaua sa care se întinde în Angola, Zambia, Botswana, Africa de Sud, Mozambic şi Republica Democrată Congo (RDC). Aceste ţări vor "experimenta un beneficiu imediat" atunci când cablul va fi online, spune el.
„Investim zilnic pentru a creşte infrastructura şi capacitatea de a merge în vecinii noştri fără ieşire la mare", adaugă Harmse. „Nu este vorba de un singur proiect cu un anumit punct de pornire şi de oprire (punct)... este ca o fiară - un organism pe care trebuie să continui să îl hrăneşti".
Unii dintre beneficiarii acestei extinderi sunt studenţii. Paratus spune că a instalat conexiuni la internet în unităţile de învăţământ în care învaţă în mod colectiv peste 10.000 de elevi din Namibia, ca parte a programului EduVision, care oferă tablouri inteligente şi tehnologie de e-learning în şcoli, în special în zonele rurale.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe