Inteligenţa artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

D-ID, o companie ce se ocupă cu inteligenţa artificială, a anunţat crearea unui nou model capabil să traducă vocea pe video în mai multe limbi. Caracteristica ar urma să-i ajute pe creatorii de conţinut.

Urmărește
791 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

Inteligenţa artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

O companie care se ocupă cu dezvoltarea inteligenţei artificiale, în ceea ce priveşte crearea de avatare video şi animarea fotografiilor, a anunţat lansarea unui nou instrument de traducere video, scrie Techradar.

Modelul este capabil să traducă videoclipuri în 30 de limbi diferite şi păstrează vocea originală a utilizatorului, adaptând-o textului tradus şi ajustând mişcările buzelor.

Această tehnologie reprezintă o soluţie ptactică pentru creatorii de conţinut şi companiile care vor să folosească videoclipurile create pentru pieţele internaţionale, economisind astfel timp şi resurse.

În locul unei dublări banale, D-ID clonează vocea utilizatorului şi promite că rezultatul va arăta natural.

Compania a devenit cunoscută în 2021 pentru funcţia „Deep Nostalgia”, care animează fotografii vechi, creând iluzia că persoanele din imagini se mişcă.

Caracteristica a captat rapid atenţia împătimiţilor de inteligenţă artificială.

„Pe măsură ce conţinutul video devine din ce în ce mai important în comunicarea digitală, importanţa interacţiunii cu un public multilingv nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Gil Perry, cofondator şi CEO al D-ID, potrivit sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici