Metalul viitorului pentru misiunile NASA. Specialiştii NASA vor folosi nitinolul în viitoarele misiuni pe Marte

  • Nitinolul este un metal flexibil care va fi folosit în viitoarele misiuni pe Marte
  • Nitinolul e alcătuit din nichel şi titan cu capacitatea de a-şi aduce aminte de forma îniţială
  • Viitoarele rovere de pe Marte vor fi echipate cu roţi din nitinol
Urmărește
1994 afișări
Imaginea articolului Metalul viitorului pentru misiunile NASA. Specialiştii NASA vor folosi nitinolul în viitoarele misiuni pe Marte

Nitinol îi va ajuta pe cei de la NASA în viitoarele misiuni pe Marte. Metalul este cunoscut şi sub numele de ”aliaj cu memorie”.

Cercetătorii NASA vor să se folosească de acest metal cu câteva caracteristici bizare, alcătuit din nichel şi titan.

În primul rând, nitinolul este flexibil şi poate să îşi recapete forma iniţială după ce a fost îndoit. El îşi arată adevăratele valori după ce este încălzit la o temperatură de 500 de grade Celsius şi apoi răcit într-o baie rece ca gheaţa.

Nitinolul este folosit momentan în medicină, însă NASA îl va folosi şi în viitoarele misiuni pe Marte. Roţile rover-urilor vor fi alcătuite din nitinol pentru a se mula pe suprafaţa stâncoasă a planetei.

„Când toată lumea a văzut performanţele am decis că avem nevoie de acest lucru. Roţile cu nitinol vor debuta în al doilea tur al misiunii de readucere a unei mostre de pe Marte. Va urmări drumul rover-ului Perseverance şi va aduna mostrele”, a spus Joey Roulette, jurnalist The Verge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici