- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (08.10.2024, 16:44)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA propune construirea de habitate lunare din ciuperci şi regolit
NASA îşi îndreaptă atenţia către o idee inovatoare în cadrul programului Artemis, propunând utilizarea unei baze fungice pentru a construi habitate permanente pe Lună, informează Trust my science.
Urmărește
169 afișări
NASA propune construirea de habitate lunare din ciuperci şi regolit
Această abordare, denumită „micotectură”, vizează redefinirea construcţiei de habitate spaţiale, atât pe Lună, cât şi pe Marte.
După provocările financiare legate de costul exorbitant al transportului materialelor de construcţie pe Lună, care poate ajunge la aproape un milion de dolari pentru o jumătate de kilogram, agenţia a început să exploreze alternative mai sustenabile.
Walt Engelund, administrator asociat de programe în cadrul Direcţiei Misiuni de Tehnologie Spaţială a NASA, a subliniat angajamentul agenţiei de a avansa tehnologiile necesare pentru a asigura un mediu sigur pentru astronauţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Un aspect central al acestui proiect este conceptul Mycotecture Off Planet, coordonat de Lynn Rothschild de la centrul de cercetare Ames al NASA. Recent, NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC) a acordat un grant de 2 milioane de dolari pentru dezvoltarea acestui concept, care va permite echipei lui Rothschild să continue cercetările pentru următorii doi ani.
Habitatele lunare propuse ar folosi miceliul ciupercilor pentru a construi structuri uşoare şi durabile. Chris Maurer, fondator al firmei de arhitectură Redhouse şi partener NASA, a explicat că în loc să trimită materiale grele pe Lună, astronauţii ar utiliza structuri impregnate cu ciuperci latente. Această metodă nu doar că reduce costurile, dar oferă şi soluţii eficiente împotriva radiaţiilor şi micrometeoritelor.
Cercetările anterioare au demonstrat că biocompozitele pe bază de ciuperci pot oferi o protecţie semnificativă împotriva radiaţiilor, blocând până la 99% din acestea cu o grosime de doar 8 cm. În plus, structurile fungice oferă izolaţie termică şi protecţie suplimentară.
Proiectul Mycotecture Off Planet are potenţialul de a transforma modul în care sunt gândite construcţiile spaţiale, iar succesul său ar putea deschide calea pentru construirea habitatelor nu doar pe Lună, ci şi pe Marte în viitor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe