- Home
- Tehnologie
- (30.11.2021, 10:53)
- Ramona Sîrbu
Primii roboţi vii din lume se pot reproduce printr-o formă complet nouă, diferită de orice animal sau plantă. Cercetător: „Am fost uimit de asta”
- Oamenii de ştiinţă americani care au creat primii "roboţi vii" spun că aceştia se pot reproduce
- Formaţi din celulele stem ale broaştei africane de la care îşi ia numele, xenoboţii au o lăţime mai mică de un milimetru
- Xenoboţii folosesc reproducerea cinetică – proces care are loc la nivel molecular
Urmărește
7494 afișări
Sursă: Doug Blackiston, Tufts University
Oamenii de ştiinţă americani care au creat primii "roboţi vii" spun că formele de viaţă, cunoscute sub numele de xenoboţi, se pot reproduce acum – şi într-un mod care nu este văzut la plante şi animale, relatează CNN.
Formaţi din celulele stem ale broaştei africane cu gheare (Xenopus laevis) de la care îşi ia numele, xenoboţii au o lăţime mai mică de un milimetru. Au fost prezentaţi pentru prima dată în 2020, după ce experimentele au arătat că se pot mişca, lucra împreună în grupuri şi se pot autovindeca.
Acum, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Vermont, Universitatea Tufts şi Institutul Wyss de la Universitatea Harvard au spus că au descoperit o formă complet nouă de reproducere biologică, diferită de orice animal sau plantă cunoscut ştiinţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Am fost uimit de asta”, spune Michael Levin, profesor de biologie şi director al Allen Discovery Center de la Universitatea Tufts, care a fost co-autor principal al noii cercetări.
Au descoperit că xenoboţii, care au fost iniţial în formă de sferă şi făcuţi din aproximativ 3.000 de celule, s-ar putea replica. Dar s-a întâmplat rar şi numai în circumstanţe specifice. Xenoboţii au folosit „replicarea cinetică” - un proces despre care se ştie că are loc la nivel molecular, dar nu a fost niciodată observat până acum la scara celulelor sau a organismelor întregi, spune Josh Bongard, profesor de informatică şi robotică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe