VIDEO  Roboţii barista din China transformă industria cafelei cu servicii rapide şi ieftine

  • Chioşcul Cofe+ prepară o cafea în doar 50 de secunde, reducând costurile de operare cu 90% faţă de cafenelele tradiţionale.
  • Cofe+ are funcţii de autocurăţare şi sterilizare, funcţionând 24/7 şi necesitând doar 30 de minute de întreţinere zilnică.
  • Peste 500 de locaţii din China, inclusiv spitale şi muzee, utilizează deja acest sistem inovator, cu interes crescut şi pentru pieţele internaţionale.
Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Roboţii barista din China transformă industria cafelei cu servicii rapide şi ieftine

Sursa foto: Hi-Dolphin Robot Technology

Roboţii barista din China ar putea revoluţiona industria cafelei cu servicii rapide şi rentabile, potrivit Interesting Engineering. Hi-Dolphin Robot Technology, fondată de Philip Han în 2018, a dezvoltat „Cofe+,” un chioşc automatizat complet pentru prepararea cafelei.

Sistemul este compact, ocupă mai puţin de 2,5 metri pătraţi şi funcţionează non-stop, oferind peste 50 de arome de cafea cu opţiuni personalizabile de intensitate, dulceaţă şi temperatură.

Cofe+ utilizează un braţ robotic cu patru axe pentru a gestiona întregul proces de preparare a cafelei, de la preparare până la servire, în doar 50 de secunde per ceaşcă. Poate produce între 200 şi 300 de ceşti zilnic şi necesită întreţinere minimă – doar aproximativ 30 de minute pe zi. Chioşcul este, de asemenea, igienic, având funcţii de autocurăţare şi sterilizare încorporate.

Un avantaj-cheie al chioşcului robotic este rentabilitatea sa, operând la costuri cu 90% mai mici decât cafenelele tradiţionale. Automatizarea reduce nevoia de personal, făcându-l o soluţie viabilă pentru afacerile care se confruntă cu dificultăţi economice în prezent. Fiecare chioşc poate fi reaprovizionat în mai puţin de 30 de minute, permiţând unei singure persoane să gestioneze până la 10 chioşcuri zilnic.

Cofe+ a fost deja instalat în peste 500 de locaţii din China, inclusiv în spitale, muzee şi atracţii turistice. Preţul variază între 50.000 şi 60.000 de dolari pentru clienţii internaţionali, cu o durată de viaţă estimată de 10 ani. Tehnologia oferă un viitor promiţător pentru cafenele, combinând comoditatea, eficienţa şi reducerea costurilor operaţionale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici