SpaceX amână lansarea misiunii civile Polaris Dawn după o problemă tehnică

SpaceX a amânat lansarea misiunii Polaris Down. Misiunea este una istorică, fiind prima expediţie orbitală a unui echipaj format exclusiv din civili în spaţiu.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului SpaceX amână lansarea misiunii civile Polaris Dawn după o problemă tehnică

SpaceX amână lansarea misiunii civile Polaris Dawn după o problemă tehnică

SpaceX a amânat lansarea misiunii Polaris Dawn de marţi, 27 august, pentru miercuri, 28 august, din cauza unot probleme tehnice legate de o scurgere de heliu la conexiunea dintre turn şi rachetă, informează AFP.

Misiunea, organizată de miliardarul Jared Isaacman, este menită să fie una istorică, fiind prima expediţie orbitală cu un echipaj format exclusiv din civili care va efectua şi o ieşire în spaţiu.

Din echipaj fac patru patru persoane, printre aceştia numărându-se Jared Isaacman, pilotul misiunii, şi pe Scott Poteet, un fost locotenent colonel al Forţelor Aeriene ale SUA, precum şi pe Sarah Gillis şi Anna Menon, ambii ingineri la SpaceX.

Misiunea Polaris Dawn îşi propune să atingă o altitudine de 1.400 de kilometri, cea mai mare atinsă de o misiune cu echipaj uman din ultimele cinci decenii.

În cadrul misiunii, echipajul va efectua prima ieşire în spaţiu realizată de civili, folosind costume dezvoltate de SpaceX.

Pe lângă această ieşire în spaţiu, echipajul va desfăşura aproape 40 de experimente ştiinţifice menite să îmbunătăţească cunoştinţele în ceea ce priveşte sănătatea umană în timpul zborurilor spaţiale lungi.

De asemenea, va testa o nouă tehnologie de comunicare prin sateliţii Starlink pentru a îmbunătăţi viteza de comunicare în spaţiu.

După şase zile în orbită, misiunea se va încheia cu o amerizare în largul coastelor Floridei.

Polaris Dawn este prima dintre cele trei misiuni planificate sub programul Polaris, urmând ca ultima să fie primul zbor cu echipaj uman al navei Starship, racheta prototip dezvoltată de SpaceX pentru colonizarea planetei Marte

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici