SUA sau China? Arabia Saudiă pare că merge pe mâna americanilor. Şeful unui institut tehnologic saudit se angajează să limiteze colaborarea cu China în domeniul AI

Noul director al celei mai importante instituţii academice din Arabia Saudită a promis să oprească orice colaborare cu China în domeniul inteligenţei artificiale care ar putea pune în pericol accesul universităţii la cipurile fabricate în SUA.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului SUA sau China? Arabia Saudiă pare că merge pe mâna americanilor. Şeful unui institut tehnologic saudit se angajează să limiteze colaborarea cu China în domeniul AI

SUA sau China? Arabia Saudiă pare că merge pe mâna americanilor. Şeful unui institut tehnologic saudit se angajează să limiteze colaborarea cu China în domeniul AI

Profesorul Sir Edward Byrne, care a preluat conducerea Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudită (Kaust) luna trecută, a declarat că va acorda prioritate relaţiilor cu „domeniile pe care le cunosc cel mai bine, şi anume Marea Britanie, Europa şi SUA” şi se va asigura că cercetătorii de la Kaust au acces la tehnologia AI de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea. 
 
„Ştiţi care sunt domeniile cele mai sensibile. Cred că ştim cu toţii care sunt acestea. Sunt absolut hotărât să respect în totalitate toate reglementările naţionale relevante, inclusiv cele referitoare la SUA”, a declarat el într-un interviu acordat Financial Times. 
 
El a continuat: „Colaborările cu SUA sunt de o importanţă critică. În calitate de preşedinte, am un angajament absolut de a respecta toate reglementările comerciale ale SUA pentru a permite continuarea acestor colaborări. Încă mai văd loc pentru colaborarea cu China în multe domenii. Dar nu în domeniile în care guvernul SUA are orientări foarte stricte în ceea ce priveşte accesul la tehnologia americană”.
 
SUA şi-au înăsprit controalele privind licenţele de export pentru cipurile sale de inteligenţă artificială de ultimă generaţie, încercând să împiedice scurgerile de tehnologie către China. Există acum temeri în Orientul Mijlociu că regiunea va fi, de asemenea, afectată de controalele la export. 
 
Microsoft, care a investit 1,5 miliarde de dolari în G42, cea mai mare companie de inteligenţă artificială din Emiratele Arabe Unite, a declarat luna trecută că are nevoie de mai multă „claritate şi coerenţă” cu privire la momentul în care cipurile de inteligenţă artificială pot fi expediate în regiune. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici