- Home
- Tehnologie
- (01.11.2022, 13:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
The Guardian: "Elon Musk va duce platforma Twitter spre dezastru"
- "Elon Musk suferă de bogăţie şi ego la fel ca Donald Trump", scrie istoricul Siva Vaidhyanathan
- "Musk a cumpărat probabil Twitter din acelaşi motiv pentru care miliardarii de-a lungul istoriei au devenit baroni ai presei: pentru a încerca să controleze lumea", scrie reporterul Hamilton Nolan.
Urmărește
1050 afișări
Elon Musk, Twitter
"Twitter este gratuit. Puteţi continua să vă scrieţi micile gânduri jenante pentru ca întreaga lume să le vadă oricând doriţi. Milioane dintre noi facem asta de ani de zile. Dezvăluirea tuturor gândurilor stupide te poate costa reputaţia, cu siguranţă, dar nu te va costa niciun ban. Nici măcar dacă eşti cel mai bogat om din ţară", transmite reporterul laburist Hamilton Nolan pentru The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
"De fapt, Musk a cumpărat probabil Twitter din acelaşi motiv pentru care oamenii îngrozitor de bogaţi de-a lungul istoriei au devenit baroni ai presei: pentru a încerca să controleze conversaţia maselor. Odată ce a urcat pe scara bogăţiei, trecând de cumpărarea de imobile, maşini, bărci şi modele şi alte prostii, vine un moment în care un plutocrat începe să fie enervat de faptul că, dincolo de sfera sa de servitori, oamenii încă vorbesc prostii despre el, îi tulbură sentimentul de omnipotenţă. De la William Randolph Hearst la Rupert Murdoch, mogulii mass-media au un manual bine testat pentru a folosi senzaţionalismul şi propaganda şi apariţia fricii pentru a produce rezultate politice", mai spune autorul care critică aspru lăcomia.
El mai scrie că Elon Musk este exact tipul de persoană pentru care Twitter este otravă. "Bogat, puternic şi celebru, ar fi putut să-şi ţină gura şi să-şi lase munca să vorbească de la sine; în schimb, el foloseşte Twitter şi ne dezvăluie tuturor că cel mai bogat om din cea mai bogată naţiune din istoria lumii este un tip nefast cu meme-uri care se poate seduce cu uşurinţă. Mulţi din stânga bănuiesc că Musk este de fapt un Rupert Murdoch din generaţia tehnologică, care plănuieşte să folosească algoritmii Twitter pentru a dispersa şi promova ideile de dreapta. Este ca şi cum un jucător de fotbal fantezist care şi-a cumpărat franciza preferată din NFL şi a dus-o în sapă de lemn".
Musk a scris că „Motivul pentru care am achiziţionat Twitter este pentru că este important pentru viitorul civilizaţiei să existe o piaţă digitală comună, unde o gamă largă de credinţe pot fi dezbătute într-un mod sănătos”.
"O.K. Sigur. Patruzeci şi patru de miliarde de dolari par să plătească mult pentru dreptul de a restabili în mod măreţ dreptul lui @NaziAnime666 de a posta gif-uri despre Pizzagate sau orice altceva", acuză autorul că Elon Musk nu face decât să le acorde voce propagandiştilor fascişti.
La finalul editorialului, reporterul avertizează că Twitter va avea o existenţă scurtă sub controlul lui Elon Musk şi că platforma se va îndrepta spre dezastru.
"Dar ştiu un lucru cu siguranţă: Elon Musk , regele zillionar al tocilarilor, lordul meme-ului de extrema dreapta nu este tipul care îşi va da seama. Dacă vă întrebaţi ce ne rezervă pentru noi toţi după marea lui achiziţie, imaginaţi-vă cele mai stupide posibilităţi. Vor apărea probleme. Tehnologia şi media sunt ambele industrii în mod inerent instabile, aşa că vestea bună este că posibilitatea ca Twitter să implodeze în mod spectaculos nu-l face atât de diferit. Bucură-te de el cât mai durează. Şi, dacă ai ghinionul de a lucra la Twitter, fă-ţi un sindicat cât mai curând posibil".
Un alt publicist, istoricul Siva Vaidhyanathan, care este profesor universitar şi specialist în social media, scrie pe The Guardian că Elon Musk suferă de bogăţie şi ego la fel ca Donald Trump.
"Lui Elon Musk i-a luat mai puţin de 48 ore să dezvăluie cât de periculoasă poate fi noua sa jucărie pentru această lume. Răspunzând unui tweet al fostului secretar de stat american Hillary Clinton, bărbatul cu o avere în valoare de peste 210 miliarde de dolari şi cu peste 112 milioane de urmăritori pe Twitter, a răspândit o periculoasă teorie a conspiraţiei menită să distragă atenţia oamenilor de la o tentativă de asasinat politic cu doar o săptămână înainte de alegerile intermediare din SUA", susţine Vaidhyanathan.
Hillary Clinton a avertizat că „partidul republican şi purtătorii săi de cuvânt răspândesc acum în mod regulat ură şi teorii ale conspiraţiei”, ca răspuns nu doar la atacul asupra casei şi a soţului lui Nancy Pelosi, ci şi la o serie de tentative de răpire şi ameninţări împotriva oficialilor aleşi care susţin agenda lui Trump şi tentativa sa de răsturnare a guvernului american în ianuarie 2021.
Musk a răspuns cu „Există o mică posibilitate ca aparenţele să fie înşelătoare”. Ulterior şi-a şters postarea.
"Preluarea Twitter de către Musk a fost salutată de dreapta radicală cu bucurie. La câteva ore de la anunţul că acordul s-a încheiat, peste 300 de conturi au început un val coordonat de atacuri cu instigare la ură pe platformă", raportează istoricul.
El mai susţine că dincolo de achiziţionarea platformei, de care a încercat luni de zile să scape, Musk s-a stânjenit folosind platforma pentru a exprima poziţii profund ignorante şi periculoase cu privire la invazia Rusiei în Ucraina. Kremlinul, fără a fi surprinzător, a îmbrăţişat „planul” lui Musk. Preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, le-a reamintit adepţilor săi că Musk pare să susţină lupta ucraineană împotriva agresiunii ruse atunci când aceasta şi-a servit scopurilor. Cu toate acestea, acum, la fel cum războiul a înclinat în favoarea Ucrainei, Musk pare să fie dispus să se laude cu apropierea sa de Rusia.
"Cel mai periculos, Musk a complicat direct securitatea Ucrainei în ultimele săptămâni. S-a lăudat luni de zile cu modul în care compania sa, SpaceX, oferea, fără taxă, conexiune improvizată la internet civililor şi militarilor din Ucraina. Apoi, în ultimele săptămâni, SpaceX a indicat că nu va continua să furnizeze acest serviciu esenţial Ucrainei. Chiar dacă majoritatea centrelor de internet utilizate pentru acest serviciu, numite Starlink, au fost achiziţionate şi donate de guverne şi organizaţii non-guvernamentale care le susţin, Musk doreşte ca guvernele să încaseze acum toată factura.
Musk este neserios, dar totuşi se joacă cu ideologii periculoase. El subscrie la „longtermism” , o pseudofilozofie confuză care a apărut dintr-un amalgam de utilitarism radical şi „altruism efectiv”. Este fundamental antidemocratic şi antiumanist".
Istoricul scrie că Elon Musk îmbrăţişează agenti ai haosului sub spectrul toleranţei, şi că Twitter ar putea fi cât de curând domiant de antisemiţi, fascişti, misogini, şmecheri şi troli.
"La fel ca Trump, Musk este un simptom al bolii actuale ca şi o cauză. Şi, la fel ca Trump, Musk ne oferă o perspectivă asupra unei minţi vanite supraîncărcate de bogăţie, ego şi un cult", a conchis Siva Vaidhyanathan.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe