Video Pandemia te-ar putea lăsa şomer. Jumătate din forţa de muncă a lumii este în pericol

  • 1,6 miliarde de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă la nivel mondial, avertizează Organizaţia Mondială a Muncii
  • Este vorba de jumătate din forţa de muncă a omenirii
  • 436 de milioane de companii sunt în pericol de a-şi înceta activitatea sau de a suferi pierderi considerabile
Urmărește
731 afișări

Criza coronavirus te-ar putea lăsa fără job. Este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Muncii, care estimează că jumătate din forţa de muncă a omenirii ar putea ajunge în şomaj în perioada următoare. Vorbim de 1,6 miliarde de oameni.

„Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulţi vor ajunge într-o formă de şomaj. Se va transforma în şomaj pe termen lung”, spune Guntram Wolff, economist.

436 de milioane de companii din întreaga lume sunt în pericol să se închidă sau să îşi reducă drastic activitatea. Cele mai multe, din comerţ, producţie şi industria ospitalităţii.

„Dacă ai fi putut să serveşti 100 de clienţi, să spunem, pentru a avea venitul necesar să plăteşti salariile, taxele, să îşi întreţii familia, pentru că despre asta este vorba, acest lucru nu mai este posibil, pentru că încasările vor fi la jumătate”, explică Andreas Ghikas, proprietar de cafenea.

Numai în sectorul turistic, peste 100 de milioane de oameni ar putea rămâne fără un loc de muncă.

„Următoarele 6 luni cred că se anunţă sumbre. Cred că întrebarea importantă este cât de mari vor fi pierderile din turism pentru viitorul an şi jumătate”, mai spune economistul. 

În acest moment, peste 2,3 milioane de oameni trăiesc în state şi regiuni în care sunt impuse măsuri de carantină ca urmare a pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici