Copiii abandonaţi ai României, duminică la "România, te iubesc!"

Aproximativ 40.000 de copii români trăiesc drama de a se fi născut într-o ţară în care sistemul de adopţie le răpeşte şansa de a avea o familie, acest subiect dramatic urmând să fie prezentat în emisiunea "România, te iubesc!", duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, informează televiziunea.

Urmărește
271 afișări
Imaginea articolului Copiii abandonaţi ai României, duminică la "România, te iubesc!"

Copiii abandonaţi ai României, duminică la "România, te iubesc!"

În ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", câştigătoarea premiului Emmy Paula Herlo aduce în faţa telespectatorilor Pro TV o anchetă tulburătoare despre faptul că România are una dintre cele mai restrictive legi de adopţie, în ciuda numărului copleşitor de copii abandonaţi.

Românii sunt reticenţi să adopte copii mai mari de trei ani, dar legea actuală nici nu-i poate declara adoptabili mai devreme, deoarece, deşi i-au părăsit, părinţii naturali trebuie să fie de acord cu adopţia. Mai mult decât atât, trei instanţe judecătoreşti trebuie să se pronunţe pentru a declara un copil adoptabil. O şansă ar putea veni de peste hotare, mai ales pentru că străinii sunt dispuşi să ia în grijă şi copii mai mari, dar aceştia nu mai au dreptul să înfieze copii români. Având în vedere aceste condiţii vitrege, este de la sine înţeles de ce aceşti copii au viitorul compromis. Drama lor este dezvăluită, pe larg la "România, te iubesc!".

TITLURILE ZILEI

În aceeaşi ediţie a emisiunii, Rareş Năstase prezintă un reportaj despre zonele defavorizate ale României, ţară care, potrivit unui raport al Comisiei de la Bruxelles, este campioană la sărăcie. Nu mai puţin de 33% dintre români întâmpină privaţiuni materiale grave, iar la această situaţie tristă şi ruşinoasă au contribuit cele 28 de zone defavorizate din toată ţara, în care românii se zbat la limita subzistenţei. După decenii întregi de avânt, zonele monoindustriale sunt în prezent adevărate enclave ale sărăciei. Cândva motoarele unei întregi economii, ele s-au transformat radical prin disponibilizări masive şi strategii incoerente. La câtă glorie au adunat în ultimul secol, de tot atâta decădere au avut parte în ultimul deceniu. Din păcate, în acest moment România n-are nici o strategie pentru aceste zone, în vreme ce alte ţări din blocul comunist le-au transformat în poli de atracţie pentru cei mai mari investitori ai lumii.

Cum a fost posibil să se ajungă în această situaţie şi care sunt factorii care au contribuit din plin la ea, duminică, la "România, te iubesc!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici