50 de milioane de lei pentru digitalizarea a 1.000 de primării şi consilii judeţene

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat joi că adminsitraţiile locale au la dispoziţie 50 de milioane de lei, în 2024, pentru digitalizare.

172 afișări
Imaginea articolului 50 de milioane de lei pentru digitalizarea a 1.000 de primării şi consilii judeţene

50 de milioane de lei pentru digitalizarea a 1.000 de primării şi consilii judeţene

Sumele sunt destinate primăriilor de comune, oraşe, municipii şi consiliilor judeţene.

„Doar pentru anul 2024 avem alocaţi 50 de milioane de lei pentru a asigura servicii pentru 1.000 de primării şi consilii judeţene, iar pentru anul 2025, în funcţie de solicitări, vom putea să mergem până la 200 de milioane de lei”, a declarat, la finalul şedinţei de Giuvern, Bogdan Ivan.

El a explicat ce vor putea să facă primăriile şi consiliile judeţene cu aceşti bani.

„În primul rând vom interconecta platformele actuale ale primăriilor cu platformele de plăţi electronice, de exemplu ghiseul.ro, vom adapta sau vom reconstrui site-urile fiecărei primării pe un format standardizat naţional, vom achiziţiona soluţii de securitate cibernetică, care reprezintă un must-have în anul 2024, şi, în acelaşi timp, ne vom asigura de interoperabilitatea structurii IT atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, şi vom veni ca un suport foarte practic pentru autorităţile locale atunci când vorbim despre un standard în ceea ce priveşte solicitările pentru serviciile publice”, a spus ministrul.

Acesta a oferit şi un exemplu.

„Dacă astăzi ai de trimis o cerere pentru o primărie pentru eliberarea unui document, e nevoie să downloadezi un PDF, să- completezi, să semnezi şi să-l încarci înapoi. Ei bine, vom trece într-un format standard în care vom avea câmpuri în care oamenii îşi vor trece datele fără a fi nevoiţi să descarce un document, să-l printeze, să semneze şi să-l încarce în această platformă”, a spus Bogdan Ivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici