TSMC, gigantul producător de cipuri, se aşteaptă la un profit record în ciuda incertitudinilor

Boom AI. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), cel mai mare producător de cipuri la comandă din lume, se pregăteşte să anunţe rezultate financiare impresionante pentru trimestrul al treilea al anului 2024.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului TSMC, gigantul producător de cipuri, se aşteaptă la un profit record în ciuda incertitudinilor

TSMC, gigantul producător de cipuri, se aşteaptă la un profit record în ciuda incertitudinilor

Conform unei estimări LSEG SmartEstimate, bazată pe previziunile a 23 de analişti, TSMC ar urma să raporteze un profit net de 300,1 miliarde de dolari taiwanezi (aproximativ 9,33 miliarde de dolari americani).

Cifra reprezintă o creştere semnificativă faţă de profitul net de 211 miliarde de dolari taiwanezi înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Performanţa TSMC este cu atât mai remarcabilă în contextul actual al pieţei, marcat de incertitudini.

Săptămâna trecută, compania a anunţat deja o creştere a veniturilor pentru trimestrul al treilea, depăşind aşteptările analiştilor. Joi, TSMC va oferi detalii suplimentare privind perspectivele pentru trimestrul în curs şi pentru întregul an, inclusiv planurile de cheltuieli de capital.

Cu toate acestea, piaţa semiconductorilor prezintă semne de îngrijorare. ASML, principalul furnizor de echipamente pentru producţia de cipuri, a anunţat marţi previziuni pesimiste pentru 2025, citând slăbiciunea persistentă în anumite segmente ale pieţei.

În pofida acestor provocări, TSMC continuă să investească masiv în extinderea capacităţilor de producţie. Compania a alocat 65 de miliarde de dolari pentru construirea a trei fabrici în Arizona, SUA, deşi a subliniat că majoritatea producţiei va rămâne în Taiwan.

Boom-ul inteligenţei artificiale a contribuit semnificativ la creşterea valorii TSMC, acţiunile companiei înregistrând o apreciere de 76% de la începutul anului.

În ciuda competiţiei crescânde din partea Intel şi Samsung, TSMC îşi menţine poziţia dominantă pe piaţa globală a semiconductorilor, fiind un actor cheie în lanţul de aprovizionare tehnologic mondial, conform Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici