Uniunea Europeană şi China sunt de acord să poarte discuţii privind tarifele pentru vehiculele electrice

China şi Uniunea Europeană au convenit să înceapă discuţii privind planurile blocului comunitar de a impune tarife vamale pentru vehiculele electrice importate din ţara asiatică.

Urmărește
481 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană şi China sunt de acord să poarte discuţii privind tarifele pentru vehiculele electrice

UE şi China sunt de acord să poarte discuţii privind tarifele pentru vehiculele electrice. Sursa foto: Mediafax Foto

Ministrul chinez al Comerţului, Wang Wentao, şi comisarul european pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis, au discutat sâmbătă în cadrul unei videoconferinţe, potrivit unui comunicat al Administraţiei de la Beijing. Oficialii au convenit să înceapă discuţiile fără a oferi detalii.

UE a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să impună taxe de până la 48% pentru vehiculele electrice din China, alimentând tensiunile comerciale cu ţara asiatică, notează Bloomberg.

Bruxelles-ul a deschis o serie de investigaţii privind China, citând practici comerciale neloiale, cum ar fi subvenţiile masive de stat, ceea ce a determinat Beijingul să riposteze printr-o campanie tot mai intensă de ameninţări la adresa bunurilor europene.

Negocierile au loc în timp ce vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, a efectuat o vizită în China. Habeck s-a întâlnit cu Wang Wentao sâmbătă şi a reiterat dorinţa Europei de a purta discuţii cu privire la tarife.

"Trebuie să fim foarte atenţi acum, acesta este un prim pas şi vor fi necesare multe altele", a declarat Habeck reporterilor la Shanghai după acordul de a începe discuţiile.

"Dar cel puţin acesta este un prim pas care nu a fost posibil înainte. De aceea, seara aceasta este o seară bună dacă dorim să încercăm să menţinem condiţii de concurenţă echitabile şi să evităm un război tarifar", a adăugat ministrul german al Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici