Biden mută înainte de alegeri. Americanii împun restricţii privind acordarea azilului la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Joe Biden a instituit marţi o interdicţie majoră privind azilul în cazul migranţilor prinşi în timp ce trec ilegal graniţa dintre SUA şi Mexic. Măsura a fost anunţată în perioada premergătoare alegerilor din noiembrie din SUA.

429 afișări
Imaginea articolului Biden mută înainte de alegeri. Americanii împun restricţii privind acordarea azilului la graniţa dintre SUA şi Mexic

Biden mută înainte de alegeri. Americanii împun restricţii privind acordarea azilului la graniţa dintre SUA şi Mexic

Migranţii prinşi traversând ilegal ar putea fi deportaţi rapid sau returnaţi înapoi în Mexic în temeiul măsurii, care intra în vigoare miercuri, potrivit Reuters. Sunt excepţii pentru copiii neînsoţiţi, persoanele care se confruntă cu ameninţări grave medicale sau de securitate şi pentru victimele traficului, a declarat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA.

Biden şi-a înăsprit abordarea faţă de securitatea frontierei, deoarece imigraţia a devenit o problemă de top pentru americani în perioada premergătoare alegerilor din 5 noiembrie. Joe Biden se va confrunta cu republicanul Donald Trump, care a făcut din atitudinea dura faţă de imigraţie un element central al campaniei sale.

În 2021, atunci când a preluat mandatul, Biden a promis să renunţe la unele dintre măsurile restrictive privind omigraţia impuse de Donald Trump. Ulterior, America s-a confruntat cu un nivel record de migranţi ilegali ceea ce a stârnit numeroase dezbateri încinse între americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici