Deficit de forţă de muncă în Rusia. Milioane de muncitori sunt căutaţi în diferite domenii

  • Rusia se confruntă cu un deficit de forţă de muncă, susţine Ministerul Apărării din Marea Britanie.
  • Milioane de muncitori sunt căutaţi în diferite domenii.
  • Britanicii cred că autorităţile ruse ar putea adopta o serie de măsuri dure.
1286 afișări
Imaginea articolului Deficit de forţă de muncă în Rusia. Milioane de muncitori sunt căutaţi în diferite domenii

Deficit de forţă de muncă în Rusia. Milioane de muncitori sunt căutaţi în diferite domenii

Rusia se confruntă în prezent cu o lipsă de forţă de muncă în mare parte din cauza războiului din Ucraina. Unele sectoare întâmpină probleme semnificative în recrutarea lucrătorilor, a comunicat marţi Ministerul Apărării din Marea Britanie, menţionând că situaţia ar putea duce la o „mobilizare a forţei de muncă”, potrivit CNBC.

Rusia a avut un deficit de 4,8 milioane de muncitori în 2023, conform estimărilor Izvestia, citate de ministerul britanic. Ziarul a menţionat că industria rusă de transport nu a reuşit să-şi ocupe 25% din locurile vacante de şofer de camion în 2023.

Recent, criza a crescut din cauza restricţiilor privind angajarea migranţilor implementate în urma incidentului terorist din 22 martie de la Moscova.

„Ca urmare a penuriei de forţă de muncă, un grup de parlamentari ruşi analizează posibile modificări ale codului muncii din Rusia. Dacă ar fi adoptat, ar însemna că forţa de muncă în exces ar putea fi mutată sub supravegherea statului către un loc de muncă care nu are suficientă forţă de muncă. Mişcările vor fi temporare, iar lucrătorii vor fi transferaţi doar cu acordul lor. Cu toate acestea, deşi nu este coercitivă, este o potenţială mişcare către mobilizarea forţei de muncă”, au precizat britanicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deficit,
muncă,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici