Germania ia în calcul să furnizeze Ucrainei un al patrulea sistem de apărare antiaeriană Patriot. Şi România ia în considerare trimiterea unei baterii Patriot

Germania ia în considerare trimiterea unei a patra baterii de rachete de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, în timp ce aliaţii occidentali se străduiesc să livreze echipamentele pe care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a solicitat pentru a respinge noul atac al Rusiei.

6070 afișări
Imaginea articolului Germania ia în calcul să furnizeze Ucrainei un al patrulea sistem de apărare antiaeriană Patriot. Şi România ia în considerare trimiterea unei baterii Patriot

Bateria Patriot ar fi a patra pe lângă cele trei sisteme pe care guvernul cancelarului Olaf Scholz le-a promis deja, inclusiv recent, în aprilie, afirmă surse citate de Bloomberg. Germania nu a luat încă o decizie finală, au precizat sursele.

Guvernul de la Berlin a fost în prima linie în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei, în condiţiile în care dinamica războiului s-a schimbat în favoarea Rusiei. Forţele Moscovei au lovit infrastructura energetică a Ucrainei şi au lansat atacuri asupra Harkovului, al doilea oraş al ţării, ca parte a unui nou asalt pentru a exploata stocurile tot mai mici de muniţie şi forţă de muncă ale administraţiei de la Kiev.

Zelenski şi înalţi oficiali ucraineni au cerut tot mai des aliaţilor să trimită sisteme de apărare aeriană de când forţele ruse s-au revărsat peste graniţă în regiunea din jurul Harkovului luna trecută.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat în luna mai că guvernul său a strâns aproape un miliard de euro pentru sprijin suplimentar în domeniul apărării aeriene, în principal rachete. Berlinul a livrat, de asemenea, zeci de blindate antiaeriene Gepard şi mai multe unităţi de apărare aeriană Iris-T.

Dar, de când Rusia şi-a reluat ofensiva, doar Berlinul a promis un sistem suplimentar de apărare aeriană propriu. De asemenea, SUA şi România iau în considerare furnizarea a câte o baterie Patriot fiecare, potrivit Bloomberg.

Klaus Iohannis a vorbit  la Washington, în cadrul întâlnirii cu Joe Biden, despre posibilitatea ca România să transfere Ucrainei un sistem Patriot. O decizie în acest sens urmează să fie luată după o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici