Irlanda recunoaşte în mod oficial Palestina ca stat independent

Decizia a fost anunţată marţi, după ce măsuri asemănătoare au fost anunţate de Norvegia şi de Spania, ţări care au motivat că vor astfel să pună capăt războiului infinit din Orientul Mijlociu.

136 afișări
Imaginea articolului Irlanda recunoaşte în mod oficial Palestina ca stat independent

Irlanda recunoaşte în mod oficial Palestina ca stat independent

Irlanda a recunoscut în mod oficial Palestina ca stat suveran şi independent. Decizia a fost anunţată marţi. Măsuri asemănătoare ar putea anunţa curând Norvegia şi Spania.

Guvernul irlandez a anunţat că a fost de acord să stabilească relaţii diplomatice depline între Dublin şi Ramallah. De asemenea irlandezii vor numi un ambasador în statul Palestina şi vor deschide o ambasadă la Ramallah.
 
Autorităţile irlandeze au spus că iniţial au intenţionat să recunoască statul palestinian la finalul unui proces de pace în contextul soluţiei cu două state. Decizia a fost luată acum pentru a oferi o speranţă de pace, au precizat irlandezii, potrivit Sky News.
 
Şi cabinetul spaniol se întruneşte marţi pentru a recunoaşte statul palestinian. Spania vrea să recunoască statul în baza graniţelor stabilite în 1967. Se aşteaptă ca şi Norvegia să procedeze la fel. De altfel, Norvegia a înmânat guvernului palestinian o serie de documente diplomatice în weekend. Ulterior, Spania şi Norvegia au anunţat public faptul că recunosc statul palestinian.
 
Până în prezent, peste 140 de ţări au recunoscut un stat palestinian. Totuşi, niciuna dintre marile puteri occidentale nu se numără printre ele. Marea Britanie şi SUA susţin ideea unui stat palestinian independent alături de Israel, dar cred că ar trebui să apară în urma unui acord negociat.
 
Israelul a spus că decizia celor trei state nu va avea un impact imediat asupra războiului său împotriva Hamas din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici