Israel: Ministrul Apărării a criticat public planul premierului privind situaţia din Gaza după război

  • Ministrul israellian al Apărării, Yoav Gallant, a criticat public planul premierului Benjamin Netanyahu privind situaţia din Gaza după război.
  • Experţii anunţă că a fost cea mai importantă luare de poziţie împotriva premierului de la începutul conflictului din Gaza.
378 afișări
Imaginea articolului Israel: Ministrul Apărării a criticat public planul premierului privind situaţia din Gaza după război

Israel: Ministrul Apărării a criticat public planul premierului privind situaţia din Gaza după război

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a fost criticat public cu privire la planurile postbelice pentru Fâşia Gaza chiar de unul dintre membrii importanţi ai Guvernului. Prin intermediul unei declaraţii televizate, Gallant a spus miercuri care este viziunea sa.

„Trebuie să demontăm capacităţile de guvernare ale Hamas în Gaza. Cheia acestui obiectiv este acţiunea militară şi stabilirea unei alternative de guvernare în Gaza. În absenţa unor alternative, rămân doar două opţiuni negative: stăpânirea Hamas în Gaza sau stăpânirea militară israeliană în Gaza", a spus Gallant, potrivit Reuters.

Gallant se opune unei conduceri militare în Gaza după război şi i-a cerut premierului să renunţe la planurile sale.

Coaliţia de guvernământ a lui Netanyahu include parteneri ultra-naţionalişti care doresc desfiinţarea Autorităţii Palestiniene şi noi aşezări evreieşti în Fâşia Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici