O israeliancă a fost eliberată la timp pentru a-şi putea vedea mama bolnavă în fază terminală

La câteva ore de la salvarea după opt luni de captivitate în Gaza, israelianca Noa Argamani a ajuns la un spital din Tel Aviv pentru a-şi vedea mama bolnavă în fază terminală, potrivit Reuters.

220 afișări
Imaginea articolului O israeliancă a fost eliberată la timp pentru a-şi putea vedea mama bolnavă în fază terminală

Argamani, în vârstă de 26 de ani, a fost una dintre cele mai cunoscute feţe dintre ostaticii răpiţi de Hamas la 7 octombrie. Imagini sfâşietoare cu ea fiind dusă în Gaza pe spatele unei motociclete, implorând pentru viaţa ei şi întinzând cu disperare mâna spre prietenul ei care mergea alături de ea pe jos au circulat în întreaga lume.

Prietenul lui Argamani, Avinatan Or, se află încă în captivitate.

Argamani a fost salvată sâmbătă, împreună cu alţi trei ostatici, în cadrul unei operaţiuni a forţelor speciale israeliene dintr-o clădire de apartamente din centrul Gaza.

„Sunt atât de fericită că sunt aici”, a declarat ea într-o convorbire telefonică cu preşedintele Israelului la întoarcerea sa, zâmbind în timp ce era înconjurată de prieteni şi familie.

Ulterior, ea a fost întâmpinată cu urale la sosirea la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, unde mama ei, Liora, era tratată pentru un cancer cerebral în fază terminală.

În octombrie, la scurt timp după ce fiica ei a fost răpită de la un festival de muzică transformat în câmp de crime în sudul Israelului, Liora, aşezată într-un scaun cu rotile, a fost întrebată într-un interviu acordat unui post de televiziune local cum îşi imagina reîntâlnirea lor.

„Măcar să o pot îmbrăţişa”, a răspuns Liora.

Directorul general al spitalului, Ronni Gamzu, a declarat că starea mamei era „complicată şi dură”. El a precizat că Argamani a reuşit să comunice cu mama sa, iar medicul a spus că el crede că femeia a înţeles că fiica ei s-a întors acasă.

„În ultimele opt luni încercăm să o menţinem într-o stare în care să poată comunica”, a spus Gamzu.

Tatăl lui Argamani, Yaakov, a întâlnit-o pentru prima dată după ce un elicopter militar a transportat-o înapoi în Israel.

„Astăzi este ziua mea de naştere, iar un astfel de cadou nu am crezut niciodată că îl voi primi”, a spus el.

Peste 360 de persoane au fost ucise în timpul ravagiei de la festivalul de dans Nova, iar alte 40 au fost luate ostatice de către Hamas, potrivit unui bilanţ israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici