Zelenski solicită Marii Britanii să îi permită să folosească arme pentru atacuri mai adânci în interiorul Rusiei

Într-un discurs adresat unei reuniuni a cabinetului britanic, preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat noul guvern laburist să permită forţelor ucrainene să lovească mai adânc în interiorul Rusiei pentru a opri atacurile Moscovei cu rachete.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Zelenski solicită Marii Britanii să îi permită să folosească arme pentru atacuri mai adânci în interiorul Rusiei

Zelenski solicită Marii Britanii să îi permită să folosească arme pentru atacuri mai adânci în interiorul Rusiei

Zelenski i-a cerut premierului Keir Starmer să dea „dovadă de leadership” în ridicarea restricţiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor occidentale pentru a lovi în interiorul Rusiei, scrie Deutsche Welle.

Liderul de la Kiev a afirmat în cadrul reuniunii că pentru a reuşi să se apere în faţa atacurilor, cheia o reprezintă „capacitatea cu rază lungă de acţiune” de a distruge locurile unde sunt concentrate armele ruseşti.

Rusia a lansat recent atacuri masive cu rachete şi drone în Ucraina, ucigând zeci de persoane şi lovind ţinte, inclusiv un spital de copii din Kiev.

Cu toate acestea, unii dintre aliaţii Kievului sunt reticenţi în a permite Ucrainei să îşi folosească armele pentru a lovi teritoriul rus, deoarece se tem că Occidentul ar putea fi atras într-un conflict direct cu Rusia.

Guvernul britanic a evitat să susţină în mod explicit o astfel de mişcare, afirmând că Kievul trebuie să decidă cum doreşte să îşi utilizeze resursele, atât timp cât dreptul internaţional este respectat.

Recent, noul premier al Marii Britanii, Keir Starmer, a anunţat că Ucraina poate folosi rachete britanice pentru a lovi în interiorul Rusiei, însă cu scop defensiv, alegerea modalităţii de a le folosi pe acestea rămânând la decizia Kievului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici