Premieră: primele mostre colectate din „partea îndepărtată” a Lunii ajung pe Pământ

  • Primele mostre colectate de oameni din „partea îndepărtată” a Lunii ajung pe Pământ.
  • China a reuşit să ducă misiunea la bun sfârşit.
  • Probele vor fi analizate atât de oameni de ştiinţă chinezi, cât şi de străini.
Urmărește
223 afișări
Imaginea articolului Premieră: primele mostre colectate din „partea îndepărtată” a Lunii ajung pe Pământ

Premieră: primele mostre colectate din „partea îndepărtată” a Lunii ajung pe Pământ

China a devenit prima ţară care a colectat mostre din partea îndepărtată a Lunii, unde misiunile sunt foarte dificile din cauza terenului accidentat.

Sonda Chinei s-a întors marţi pe Pământ cu mostrele colectate. Capsula a aterizat în regiunea de nord a Chinei din Mongolia Interioară, la aproximativ 14.00, ora Beijingului, transportând mostrele colectatate la începutul lunii iunie, potrivit Sky News.

Anterior, sonda a aselenizat cu succes la Polul Sud al Lunii, în Bazinul Aitken.

Probele vor fi transferate pe calea aerului la Beijing şi vor fi analizate atât de oamenii de ştiinţă chinezi, cât şi de străini.

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că finalizarea misiunii reprezintă o „realizare marcantă” în încercarea Chinei de a deveni o putere spaţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici