28.000 de euro amendă pentru o companie aeriană, după ce a interzis accesul unei tinere „decoltate”

  • O companie aeriană a fost amendată cu 28.000 de euro, după ce a interzis accesul unei tinere care a vrut să se îmbarce cu un „body decoltat".
  • Compania susţinuse că femeia se prezentase la îmbarcare „în costum de baie”.
839 afișări
Imaginea articolului 28.000 de euro amendă pentru o companie aeriană, după ce a interzis accesul unei tinere „decoltate”

28.000 de euro amendă pentru o companie aeriană, după ce a interzis accesul unei tinere „decoltate”

Femeia intenţiona să zboare de la Mallorca la Barcelona, dar i s-a refuzat îmbarcarea pentru că s-a prezentat cu un look considerat nepotrivit, şi anume un „body decoltat". Este episodul pentru care compania aeriană Vueling a fost sancţionată în Spania, fiind obligată să plătească o amendă de 28.000 de euro din cauza încălcării reglementărilor naţionale şi europene privind condiţiile de transport în aviaţia civilă.

Cazul a fost semnalat de asociaţia spaniolă de consumatori Facua, care a depus o plângere la Agenţia de Stat pentru Siguranţa Aviaţiei (Aesa) cu privire la comportamentul companiei.

Este vorba despre un incident care a avut loc în 2019, dar ale cărui evoluţii, cu sancţiunea stabilită de Aesa împotriva companiei aeriene, au fost făcute cunoscute abia acum.

Potrivit asociaţiei, atitudinea „discriminatorie" a angajaţilor companiei aeriene în acest caz sunt astfel sancţionate. „Nicio normă nu interzice în mod expres admiterea pasagerilor pe baza vestimentaţiei lor, atâta timp cât acest lucru nu este contrar ordinii publice".

Citat de Efe, un purtător de cuvânt al companiei aeriene a susţinut în schimb că pasagera a reacţionat „agresiv": „condiţiile de călătorie, care se aplică în mod egal bărbaţilor şi femeilor, stabilesc posibilitatea de a refuza îmbarcarea din motive comportamentale". La vremea respectivă, Vueling explicase că tânăra se prezentase la îmbarcare „în costum de baie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici