Una dintre cele mai rare feline din lume nu mai este pe cale de dispariţie

  • Una dintre cele mai rare feline sălbatice din lume nu mai este clasificată ca fiind pe cale de dispariţie.
  • Este vorba despre râsul iberic, potrivit unui raport al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN).
15505 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai rare feline din lume nu mai este pe cale de dispariţie

Una dintre cele mai rare feline din lume nu mai este pe cale de dispariţie

IUCN, care clasifică speciile în funcţie de nivelul de risc cu care se confruntă a schimbat poziţia râsului iberic de la „pe cale de dispariţie” la „vulnerabil”. Decizia a fost anunţată joi, potrivit BBC. Experţii au constatat o creştere semnificativă a numărului de animale.

Populaţia de râşi iberici a crescut de la 62 de indivizi maturi în 2001 la 648 în 2022. În prezent, râşii tineri şi cei maturi formează o populaţie estimată la peste 2.000 de animale, raportează IUCN.

Specia de pisică sălbatică trăieşte în Spania şi Portugalia.

Creşterea se datorează în mare măsură eforturilor de conservare. Experţii au dus în zonă numeroşi iepuri, prada preferată a râsului iberic, şi au plantat vegetaţia necesară felinei pentru a se ascunde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici