Miniştrii Apărării din statele NATO, discuţii la Bruxelles înainte de Summit-ul din iulie

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, participă, joi şi vineri, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care se desfăşoară la Cartierul General al NATO de la Bruxelles.

86 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Apărării din statele NATO, discuţii la Bruxelles înainte de Summit-ul din iulie

Miniştrii Apărării din statele NATO, discuţii la Bruxelles înainte de Summit-ul din iulie

Agenda de discuţii a miniştrilor Apărării din statele membre NATO este axată pe subiecte de importanţă majoră pentru organizaţie, în pregătirea deciziilor ce urmează a fi luate de şefii de stat şi de guvern din ţările aliate la Summitul NATO din luna iulie, care va marca 75 de ani de la semnarea Tratatului de la Washington.

Evenimentul va include trei sesiuni de discuţii – una în format aliat, dedicată consolidării posturii de descurajare şi apărare, o sesiune în formatul Consiliului NATO-Ucraina, cu participarea ministrului ucrainean al apărării şi a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, precum şi una în formatul Grupului de Planificare Nucleară.

De asemenea, ministrul român al apărării Angel Tîlvăr va lua parte şi la întâlnirea Grupului de Contact pentru apărarea Ucrainei (UDCG), organizată în marja reuniunii NATO.

Oficialul român va mai avea şi întrevederi bilaterale cu omologii din Canada, Regatul Ţărilor de Jos şi Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici