Ministrul Apărării a avut o serie de întâlniri, la Berlin, cu reprezentanţi ai unor companii din industria de Apărare

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, miercuri şi joi o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţii unor companii internaţionale din industria de apărare, prezente la Expoziţia din domeniul aeronauticii - ILA 2024, la Berlin.

96 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării a avut o serie de întâlniri, la Berlin, cu reprezentanţi ai unor companii din industria de Apărare

„În marja participării la Expoziţia din domeniul aeronauticii - ILA 2024, la Berlin, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, miercuri, 5 iunie şi joi, 6 iunie, o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţii unor companii internaţionale din industria de apărare, prezente la evenimentul expoziţional. La întâlniri au participat, în delegaţia ministerului, şeful Direcţiei Generale pentru Armamente, general-locotenent Teodor Incicaş şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Leonard Baraboi. Întâlnirea de miercuri, 5 iunie, cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin a constituit un bun prilej pentru partea română de a sublinia importanţa colaborării dintre compania americană şi Ministerul Apărării Naţionale pentru realizarea obiectivelor de înzestrare şi modernizare a capabilităţilor de apărare din dotarea Armatei României”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ministrul Tîlvăr a evidenţiat cele două proiecte de cooperare industrială la care Lockheed Martin s-a angajat în România, în cadrul două centre naţionale de mentenanţă care au fost înfiinţate în cadrul companiei Aerostar SA Bacău, pentru aeronavele F-16 şi pentru sistemele HIMARS, echipamente esenţiale intrate în dotarea Armatei României şi care sunt produse de compania americană.

„Angel Tîlvăr a amintit faptul că România a făcut deja paşi importanţi în cadrul programului de înzestrare cu aeronavele F-35, produse, de asemenea, de Lockheed Martin, care va fi implementat prin acord între guvernele României şi Statelor Unite. Ministrul român a subliniat faptul că acest program de achiziţie, cel mai important din istoria Armatei României, asigură nu doar dotarea Forţelor Aeriene Române cu aeronave de generaţia a V-a, dar creează şi oportunităţi de cooperare industrială într-un domeniu de înaltă tehnologie pentru companiile româneşti de profil, îndemnând reprezentanţii conducerii Lockheed Martin să analizeze posibilităţile de extindere a cooperării şi pe acest segment”, se menţionează în comunicat.

Tot miercuri, ministrul apărării naţionale s-a întâlnit şi cu reprezentanţii companiei franceze Airbus, un important producător în domeniul aerospaţial prezent România.

„Discuţiile s-au axat pe rolul pe care îl are industria de apărare ca soluţie adecvată la cerinţele crescute de capabilităţi militare ale statelor aliate în contextul de securitate actual. Angel Tîlvăr a subliniat tradiţia cooperării aviaţiei militare române cu compania franceză şi a exprimat apreciere pentru investiţiile şi implicarea Airbus pe piaţa de profil din ţara noastră, îndeosebi prin cooperarea cu industria naţională pe linia întreţinerii, reparaţiei, reviziei şi modernizării elicopterelor. În context, Angel Tîlvăr a evidenţiat atenţia deosebită pe care MApN o acordată fructificării tuturor oportunităţilor create de programele de înzestrare pentru companiile româneşti de profil, cu accent pe transferul de tehnologie şi integrarea la maximum posibil a fluxurilor de producţie în facilităţi pe teritoriul naţional”, transmite MApN.

Joi,a avut loc o întrevedere cu reprezentanţii companiei germane Rheinmetall AG, care contribuie, de asemenea, în cadrul unor programe de înzestrare derulate de Armata României.

„Ministrul Tîlvăr a aprecia achiziţia recentă de către producătorul german de armament a pachetului majoritar de acţiuni al companiei Automecanica Mediaş ca un bun exemplu de cooperare cu industria de profil autohtonă, care are şansa, prin astfel de investiţii, să devină mai puternică şi mai bine conectată la cerinţele mediului de securitate actual şi viitor, consolidând, în acest fel, poziţia ţării noastre pe plan regional şi internaţional. Totodată, oficialul român a subliniat preocuparea MApN pentru accesarea programelor şi fondurilor disponibile la nivelul Uniunii Europene pentru dezvoltare tehnologică şi de noi capabilităţi care să ducă la întărirea industriei naţionale de apărare”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici