Ministrul Justiţiei a transmis Senatului cererea de ridicare a imunităţii lui Eugen Pîrvulescu

Cererea de ridicare a imunităţii senatorului Eugen Pîrvulescu a fost trimisă marţi de ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei a transmis Senatului cererea de ridicare a imunităţii lui Eugen Pîrvulescu

Ministrul Justiţiei a transmis Senatului cererea de ridicare a imunităţii lui Eugen Pîrvulescu

„Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Senatului în cursul zilei de marţi, 15 octombrie 2024, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare privind pe: Domnul Eugen Pîrvulescu, în calitate de senator, pentru faptele care fac obiectul unui dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Procurorii au dispus vineri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de senatorul Eugen Pîrvulescu pentru instigare la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Alături de senator, au mai fost plasaţi sub control judiciar Marian-Cătălin Burcescu, la data faptei director general la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, M.R.M., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi F.G. pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

„În cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pîrvulescu Eugen şi beneficiind de ajutorul inculpaţilor F.G. şi Burcescu Marian-Cătălin, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei alte persoane care deţinea o funcţie importantă în cadrul instituţiei desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate O.R.N.I.S.S. în beneficiul martorului respectiv”, se arată în comunicatul DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici