Şeful Direcţiei Instruire şi Doctrină din Statul Major al Apărării, Daniel Pop, înaintat în grad

  • Daniel Pop, şeful Direcţiei Instruire şi Doctrină din Statul Major al Apărării, a fost înaintat, luni, în gradul de general-maior cu două stele.
  • De asemenea, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Marcel Neculae, a devenit contramiral – cu două stele.
Urmărește
1140 afișări
Imaginea articolului Şeful Direcţiei Instruire şi Doctrină din Statul Major al Apărării, Daniel Pop, înaintat în grad

Sursă imagine: Forţele Terestre Române, Ministerul Apărării Naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de înaintare în gradul de contraamiral – cu două stele a contraamiralui de flotilă – cu o stea Neculae Marcel din Ministerul Apărării Naţionale şi în gradul de general-maior – cu două stele a generalui de brigadă – cu o stea Pop Daniel din Ministerul Apărării Naţionale.

Daniel Pop îndeplineşte funcţia de şef al Direcţiei instruire şi Doctrină începând cu data de 5 decembrie 2022. În 2005 a fost promovat la gradul de maior. În 2006, a fost detaşat în cadrul operaţiunii ENDURING FREEDOM la Kabul, Afganistan, pentru o perioadă de şapte luni, în calitate de ofiţer de legătură cu ministerele afgane de infrastructură şi de dezvoltare urbană. În perioada ianuarie-august 2015, a fost dislocat din nou la Kabul, în Afganistan, de data aceasta în calitate de şef al echipei române de consiliere instituţională a Armatei afgane. La întoarcere a fost numit comandant al Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere„ Mircea” din Timişoara. În martie 2016 a fost avansat la gradul de colonel.

În octombrie 2017, a fost numit în funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, cel mai nou comandament de brigadă al NATO, cu sediul la Craiova. În noiembrie 2019, a fost repartizat în funcţia de comandant al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” situată în oraşul Iaşi şi promovat la gradul de general de brigadă în decembrie 2020.

Marcel Neculae este locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale începând cu data de 13 septembrie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici