Iaşi: Femeie cercetată după ce a născut acasă, iar bebeluşul a murit la scurt timp

O femeie dintr-o comună ieşeană, mamă a şase copii, este cercetată de poliţişti după ce bebeluşul acesteia, pe care l-a născut acasă, a murit imediat după naştere, în locuinţa sa.

161 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Femeie cercetată după ce a născut acasă, iar bebeluşul a murit la scurt timp

Iaşi: Femeie cercetată după ce a născut acasă, iar bebeluşul a murit la scurt timp (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Gabriela Amăriuţei, în vârstă de 42 de ani, din localitatea ieşeană Hărmăneşti, mamă a şase copii, a născut luni dimineaţă, în locuinţa sa, fără asistenţă medicală, după care a decis să cheme ambulanţa întrucât a sesizat că bebeluşul avea probleme.

Femeia a povestit că a ieşit cu copilul în braţe pe stradă, pentru a aştepta ambulanţa, dar că până la venirea echipajului medical bebeluşul a murit.

Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

"Femeia a născut la domiciliu, fără asistenţă medicală. Cadavrul copilului a fost trimis la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru a stabili cu exactitate circumstanţele decesului", a declarat adjunctul şefului Poliţiei Paşcani, Tiberiu Dogaru.

Gabriela Amăriuţei locuieşte într-o casă de la marginea localităţii Hărmăneşti, fără a beneficia de apă, gaz şi energie electrică.

Toţi cei şase copii ai femeii se află în plasament, din cauza condiţiilor precare de trai din locuinţa acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici