Patru medalii de aur şi una de argint pentru elevii României la Olimpiada Asiatică de Fizică

A XXIV-a ediţie a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfăşurată în Malaezia, a găzduit 208 concurenţi din 28 ţări, România având, pentru a zecea oară, statutul special de invitat. Echipa României a fost formată în mare parte din elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, iar rezultatele obţinute au fost de excepţie: 4 medalii de aur, 1 medalie de argint şi o menţiune de onoare.

Urmărește
267 afișări
Imaginea articolului Patru medalii de aur şi una de argint pentru elevii României la Olimpiada Asiatică de Fizică

Patru medalii de aur şi una de argint pentru elevii României la Olimpiada Asiatică de Fizică

Vedeta competiţiei a fost Alexandru Momoiu, care a obţinut medalia de aur, fiind câştigătorul absolut al prezentei ediţii, cu cel mai mare punctaj total din concurs. Pe lîngă acest rezultat extraordinar, Alexandru Momoiu a obţinut şi cel mai mare punctaj la proba experimentală. Celelalte 3 medalii de aur au fost obţinute de Ionut Gabriel Stan, Ion Alexandru Mirică, Rareş Felix Tudose, toţi elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Medalia de argint a fost câştigată de Mendel Emanuel Mendelshon, iar menţiunea de onoare a fost acordată elevului Rareş Theodor Marinescu, ambii de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Aceste succese internaţionale, care au devenit o tradiţie de peste două decenii ale liceului, sînt rezultatul muncii şi talerntului elevilor excepţionali, sprijinite de efortul susţinut al profesorilor Rodica Ionescu şi Delia Davidescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici