Euro 2024: Italia, calificare dramatică în optimi după remiza, 1-1, cu Croaţia. Zaccagni, gol salvator în minutul 98

  • Gianluigi Donnarumma a apărat penalty-ul lui Luka Modric şi a primit gol câteva momente mai târziu.
  • Mattia Zaccagni, în minutul 98, a trimis Italia în optimi, trimiţând Croaţia acasă.
  • Veteranul Modric este cel mai în vârstă jucător care marchează un gol în istoria Campionatului European.
1443 afișări
Imaginea articolului Euro 2024: Italia, calificare dramatică în optimi după remiza, 1-1, cu Croaţia. Zaccagni, gol salvator în minutul 98

Golul marcat de Zaccagni în minutele suplimentare de joc face ca Italia să ocupe locul secund în grupă, după Spania, care a învins Albania, şi va întâlni Elveţia, locul 2 din Grupa A, în optimile de finală.

Squadra Azzurra avea nevoie de un punct pentru a fi sigură că va termina pe locul doi în spatele Spaniei, după o înfrângere cu 1-0, dar a surprins prin trecerea la o formaţie de joc 3-5-2. Au intrat Mateo Retegui, Giacomo Raspadori şi Matteo Darmian, în timp ce Federico Dimarco a început în ciuda unei probleme la gambă. Croaţia a pierdut cu 3-0 în faţa Spaniei şi a fost ţinută în frâu de Albania (2-2), dar a păstrat intact trio-ul veteran de la mijlocul terenului, mutându-l pe Josko Gvardiol pe postul de fundaş stânga, titularizându-l pe Luka Sucic şi pe mijlocaşul de la Atalanta Mario Pasalic.

Gianluigi Donnarumma a intervenit spectaculos pentru a respinge cu palma un şut al lui Sucic la colţul lung, în timp ce Gvardiol a deviat decisiv lovitura de cap a lui Retegui din centrarea lui Riccardo Calafiori.

Dominik Livakovic s-aevidenţiat şi el, respingând lovitura de cap a lui Alessandro Bastoni, din centrarea trimisă de Nicolò Barella la bara a doua.

Davide Frattesi a intrat în locul lui Lorenzo Pellegrini la pauză, iar impactul său imediat a fost acordarea unui penalty după ce a blocat cu mâna şutul lui Kramaric.

Luka Modric şi-a văzut lovitura de pedeapsă blocată de Donnarumma, în minutul 54, însă veteranul croat a devenit, la faza imediat următoare, cel mai în vârstă marcator le un Campionat European, după ce a trimis în poartă o minge respnsă în faţă de Donnarumma, după lovitura de cap a lui Budimir.

Bastoni a mai trimis o lovitură de cap peste bară la un corner, iar o lovitură liberă a lui Raspadori a fost deviată de zid, după care Stanisic a reuşit să-l împiedice pe Gianluca Scamacca să înscrie.

Când totul părea practic terminat, cu italienii pe locul trei, cu trei puncte, Mattia Zaccagni a reuşit egalarea, în al optulea minut suplimentar de joc, cu un un şut frumos, bine plasat la colţul lung, după o pasă inspirată venită de la Calafiori. A fost un gol foarte asemănător cu cel marcat de Alessandro Del Piero în semifinala Cupei Mondiale 2006 împotriva Germaniei.

Rezultatul e favorabil României, deoarece Croaţia, cu doar 2 puncte, ocupă locul trei în grupă, fiind practic eliminată din competiţie, astfel că România poate obţine calificarea de pe locul 3, chiar şi cu o înfrângere, dacă încă una din echipele de pe locul 3 va avea un punctaj sau un golaveraj mai slab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici