Au fost anunţaţi câştigătorii premiului Nobel pentru Chimie 2024. Cine sunt David Baker, Demis Hassabis şi John Jumper, câştigătorii din acest an

Premiul Nobel pentru Chimie din 2024 a fost câştigat de David Backer, pentru proiectarea computaţională a proteinelor, dar şi de Demis Hassabis şi John Jumper pentru predicţia structurii proteinelor.

Urmărește
175 afișări
Imaginea articolului Au fost anunţaţi câştigătorii premiului Nobel pentru Chimie 2024. Cine sunt David Baker, Demis Hassabis şi John Jumper, câştigătorii din acest an

UPDATE: Au fost anunţaţi câştigătorii premiului Nobel pentru Chimie 2024

Premiul Nobel pentru Chimie din 2024 a fost decernat unei echipe de trei oameni de ştiinţă care au utilizat inteligenţa artificială pentru a decodifica aproape toate proteinele cunoscute, descrise drept „uneltele chimice ale vieţii”. Laureaţii sunt David Baker, Demis Hassabis şi John Jumper.

David Baker a fost premiat pentru crearea de noi tipuri de proteine, o realizare considerată aproape imposibilă până acum.

Demis Hassabis şi John Jumper au fost recunoscuţi pentru dezvoltarea unui model de inteligenţă artificială care poate prezice structurile complexe ale proteinelor, o problemă nerezolvată timp de 50 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici