Meta ia în calcul blocarea ştirilor pe Facebook într-o ţară. Care este motivul invocat

  • Meta, proprietarul Facebook, ia în considerare blocarea conţinutului de ştiri de pe platformă în Australia.
  • Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă guvernul obligă compania Meta să plătească taxe de licenţiere, a declarat vineri un reprezentant al companiei în cadrul unei audieri parlamentare.
112 afișări
Imaginea articolului Meta ia în calcul blocarea ştirilor pe Facebook într-o ţară. Care este motivul invocat

Meta ia în calcul blocarea ştirilor pe Facebook într-o ţară. Care este motivul invocat

Mia Garlick, directorul de politică regională al Meta, a declarat legislatorilor că „toate opţiunile sunt pe masă", atunci când a fost întrebată dacă compania ar bloca australienii de la partajarea conţinutului de ştiri pentru a evita plata taxelor, scrie Reuters.

„Există un număr mare de canale de pe care oamenii pot obţine conţinut de ştiri", a declarat Garlick în cadrul anchetei.

Ea a spus că Meta aşteaptă ca autorităţile de la Canberra să decidă dacă va aplica o lege din 2021 care nu a fost testată şi care dă guvernului dreptul de a stabili taxele pe care giganţii americani din domeniul tehnologiei le plătesc instituţiilor media pentru link-uri.

Comentariile sunt cel mai puternic indiciu de până acum că Meta va adopta în Australia aceeaşi abordare dură pe care a adoptat-o în Canada în 2023, după ce autorităţile canadiene au introdus legi similare.

Potrivit Reuters, Meta a încheiat acorduri cu firme media australiene, inclusiv News Corp şi Australian Broadcasting Corp, atunci când legea a fost introdusă în Australia, dar de atunci a declarat că nu va reînnoi aceste acorduri după 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici