Ambulanţierii din Vrancea se feresc de COVID 19 cum pot. Şi-au adaptat intern protocoalele: Sunaţi pacientul şi cereţi toate informaţiile suplimentare de care aveţi nevoie, păziţi-vă pielea

  • Ambulanţierii din Vrancea tratează fiecare caz la care merg ca fiind suspect şi se protejează
  • În recomandările interne se specifică să sune pacienţii înainte să ajungă la ei pentru a afla detalii suplimentare
  • Ambulanţierii poartă mască şi mănuşi pe care le schimbă după examinarea pacientului
Urmărește
1297 afișări
Imaginea articolului Ambulanţierii din Vrancea se feresc de COVID 19 cum pot. Şi-au adaptat intern protocoalele: Sunaţi pacientul şi cereţi toate informaţiile suplimentare de care aveţi nevoie, păziţi-vă pielea

Ambulanţierii din Vrancea se feresc de COVID 19 cum pot. Şi-au adaptat intern protocoalele: Sunaţi pacientul şi cereţi toate informaţiile suplimentare de care aveţi nevoie, păziţi-vă pielea

“În aceste vremuri de cumpăna e grav sa constatam ca suntem fiecare pe cont propriu. Cheia este sa fim deschişi la noutăţi şi cum acest virus e nou şi noi trebuie sa avem o abordare nouă. Mi-as dori sa facem noi protocoale in acesta perioada de criză. Consider ca e momentul pentru o schimbare in comportament şi atitudine”, aşa începea un mesaj trimis pe grupul intern al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea, a transmis o sursă din rândul lor pentru MEDIAFAX.

Pentru că nu au primit recomandări punctuale de cum să se ferească de COVID 19, ambulanţierii s-au descurcat cum au putut.

Şi-au făcut un protocol propriu pentru a fi în siguranţă iar el prevede câteva lucruri clare: fiecare caz trebuie tratat ca un caz suspect, să sune pacienţii înainte de sosire şi dezinfectarea mâinilor pacientului la urcarea în maşină cu dezinfectant de mâini, şi încălţămintea cu pulverizarea de dezinfectant de suprafeţe.
 

Redăm mesajul intergal care a circulat pe grupul intern al ambulanţierilor:


“1. Abordaţi fiecare caz la care mergeţi ca fiind un caz suspect.
-Folosiţi mănuşi şi mască.
-Nu folosiţi aceleaşi mănuşi când completaţi fisa de solicitare, tableta sau pixul.
-Schimbaţi Mănuşile folosite la examinarea pacientului.
-Atenţie la documentele pacienţilor , Cartea de Identitate, Biletele de ieşire din spital, nu le mai capsaţi la mapa cu fişele de solicitare.

2.Sunati pacientii înainte de sosirea la caz.
-avem numărul de telefon pe tabletă.
Sunaţi şi cereţi informaţii suplimentare. Dispeceratul pe fondul supraaglomerării , poate face o subevaluare a riscului de contaminare.
Sunaţi pacientul şi cereţi toate informaţiile suplimentare de care aveţi nevoie , păziţi-vă pielea.

3.Dezinfectati mâinile pacientului la urcarea in maşina cu dezinfectant de mâini, şi încălţămintea cu pulverizarea de dezinfectant de suprafeţe. Montaţi imediat o masca chirurgicală pacientului , imediat ce ati ajuns la capul pacientului. Avem măştile acelea conchilie folosiţi-le pentru pacienţi. Sunt foarte bune şi avem suficiente.
Să pornim de la ideea de: eu sunt ok, tu eşti ok şi de la principiul win win. Vreau sa-ţi amintesc ca TU esti cel mai important activ pentru tine şi familia ta. Ai grija de tine.
Sa ne fie de folos!❤️

Contactat de MEDIAFAX directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, Vitalie Beţişor aspus că el nu poate comenta informaţii pe care nu le deţine.

„Deocamdată noi respectăm absolut toate protocoalele şi ordonanţele militare. Asta pot să vă spun sigur. Nu am cunoştinţă de alte lucruri, nu le-am văzut, nu pot să comentez. Vă asigur că ei sunt protejaţi şi cu echipamente şi cu dezinfectanţi, cu ce avem nevoie”, a explicat, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, Vitalie Beţişor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici