- Home
- Coronavirus
- (11.11.2020, 19:35)
- Beatrice Dumitru
Europa va plăti mai puţin decât SUA pentru vaccinul anti-Covid produs de Pfizer? Cât ar putea costa
- Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti mai puţin pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer decât Statele Unite.
- Blocul va plăti mai puţin de 19,50 dolari pe doză, a declarat un înalt oficial al UE.
- Conform acordului UE, 27 de ţări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze şi ar avea opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane.
Urmărește
1670 afișări
Profimedia
Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti mai puţin pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer decât Statele Unite, a declarat un oficial al UE pentru Reuters, în timp ce blocul a anunţat miercuri că a încheiat un acord pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze.
Vaccinul experimental, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, este lider într-o cursă globală de producere a unui vaccin, datele interimare publicate luni arătând că are o eficienţă de 90% în protejarea oamenilor de COVID-19.
Conform acordului UE, 27 de ţări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze şi ar avea opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane.
Blocul va plăti mai puţin de 19,50 dolari pe doză, a declarat înaltul oficial UE implicat în discuţii cu producătorii de vaccinuri, adăugând că preţul reflectă sprijinul financiar acordat de UE şi Germania pentru dezvoltarea medicamentului.
Acelaşi oficial, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a precizat că preţul convenit de UE este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari, însă a refuzat să ofere o cifră exactă.
Statele Unite au fost de acord să plătească 19,50 dolari pentru o doză din cele 100 de milioane de doze Pfizer, un volum mai mic decât cel achiziţionat de UE. Dar Washingtonul are opţiunea de a cumpăra încă 500 de milioane în condiţii care urmează să fie negociate separat, iar preţul pe care îl va plăti nu este clar.
BioNTech a semnalat săptămâna aceasta că dimensiunea comenzii va avea impact asupra preţului pe doză în lumea dezvoltată şi, de asemenea, va fi diferit în funcţie de ţări sau regiuni.
În iunie, Banca Europeană de Investiţii, braţul financiar al UE, a acordat un împrumut de 100 de milioane de euro (118 milioane de dolari) pentru BioNTech pentru dezvoltarea şi fabricarea vaccinului său COVID-19, care a fost urmat în septembrie de încă 375 de milioane de euro de la Ministerul german al Cercetării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: OFICIAL. Comisia Europeană a încheiat contractul pentru vaccinul anti-Covid cu Pfizer - BioNTech. Când se vor face primele livrări
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
Îngrijorare globală după ce Trump a blocat ajutoarele externe americane pentru ţările sărace
-
astăzi, 07:35
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: SUA şi UE ar trebui să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump