- Home
- Coronavirus
- (11.11.2020, 19:35)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europa va plăti mai puţin decât SUA pentru vaccinul anti-Covid produs de Pfizer? Cât ar putea costa
- Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti mai puţin pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer decât Statele Unite.
- Blocul va plăti mai puţin de 19,50 dolari pe doză, a declarat un înalt oficial al UE.
- Conform acordului UE, 27 de ţări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze şi ar avea opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane.
Urmărește
1670 afișări
Profimedia
Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti mai puţin pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer decât Statele Unite, a declarat un oficial al UE pentru Reuters, în timp ce blocul a anunţat miercuri că a încheiat un acord pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze.
Vaccinul experimental, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, este lider într-o cursă globală de producere a unui vaccin, datele interimare publicate luni arătând că are o eficienţă de 90% în protejarea oamenilor de COVID-19.
Conform acordului UE, 27 de ţări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze şi ar avea opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane.
Blocul va plăti mai puţin de 19,50 dolari pe doză, a declarat înaltul oficial UE implicat în discuţii cu producătorii de vaccinuri, adăugând că preţul reflectă sprijinul financiar acordat de UE şi Germania pentru dezvoltarea medicamentului.
Acelaşi oficial, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a precizat că preţul convenit de UE este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari, însă a refuzat să ofere o cifră exactă.
Statele Unite au fost de acord să plătească 19,50 dolari pentru o doză din cele 100 de milioane de doze Pfizer, un volum mai mic decât cel achiziţionat de UE. Dar Washingtonul are opţiunea de a cumpăra încă 500 de milioane în condiţii care urmează să fie negociate separat, iar preţul pe care îl va plăti nu este clar.
BioNTech a semnalat săptămâna aceasta că dimensiunea comenzii va avea impact asupra preţului pe doză în lumea dezvoltată şi, de asemenea, va fi diferit în funcţie de ţări sau regiuni.
În iunie, Banca Europeană de Investiţii, braţul financiar al UE, a acordat un împrumut de 100 de milioane de euro (118 milioane de dolari) pentru BioNTech pentru dezvoltarea şi fabricarea vaccinului său COVID-19, care a fost urmat în septembrie de încă 375 de milioane de euro de la Ministerul german al Cercetării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: OFICIAL. Comisia Europeană a încheiat contractul pentru vaccinul anti-Covid cu Pfizer - BioNTech. Când se vor face primele livrări
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe