- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (10.03.2021, 20:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rafila estimează imunitatea din România la circa 20%
- Medicul Alexandru Rafila estimează că imunitatea la coronavirus în România este în acest moment de cel puţin 20%.
- În opinia medicului, este foarte probabil să fie necesară vaccinarea perioadică, poate nu anuală.
- Rafila vorbeşte şi despre Paşte, dar dă şi sfaturi pentru bolnavi.
Urmărește
1036 afișări
Alexandru Rafila a declarat, miercuri seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că imunitatea la coronavirus în România este în acest moment cel puţin 20%.
Întrebat de ce, dacă 20% din oameni au trecut prin boală, unii nu au dezvoltat anticorpi, medicul a afirmat sunt persoane la care sistemul imun nu este reactiv: „Imunitatea prin boală durează între 3 şi 6 luni, cu excepţia celor care au avut forme grave, unde anticorpii sunt mai mulţi. Vaccinarea oferă o protecţie, sperăm noi, de 1-2 ani”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Rafila a fost întrebat despre vaccinuri, în special despre AstraZeneca, şi a afirmat că în Anglia 30% din populaţie a primit acest vaccin fără probleme deosebite.
„La orice vaccin aveţi acces utilizaţi-l, sunt studii serioase care arată că acest vaccin a prevenit într-o măsură covârşitoare cazurile grave şi decesele. În viitor, foarte probabil să fie necesară vaccinarea periodică, nu zic anuală. O imunitate stabilită acum cu siguranţă constituie un bun suport pentru revaccinările ulterioare”, a spus medicul.
Întrebat, totodată, dacă de Paşte oamenii ar trebui să meargă la biserică, Alexandru Rafila a răspuns: „Nu poţi să răspunzi corect la o astfel de întrebare dacă de controlul epidemiologic al pandemiei se ocupă actualul minister. Să spun că sper că după 80 de zile de inactivitate Ministerul Sănătăţii va începe să facă ceva pentru controlul pandemiei? Vom sta acasă dacă nu”.
„Dacă aş vedea o acţiune care să aibă coerenţă şi profesionalism, evident că toţi am avea speranţa să putem de Paşte măcar să sărbătorim cu familiile, cred că e important. S-ar putea ca anul acesta speranţa să fie la medicul Gheorghiţă, pentru că dacă în perioada următoare vin tot mai multe vaccinuri, dacă reuşim să le folosim în următoarele două luni s-ar putea ca reducerea transmiterii să se datoreze acestui număr mare de vaccinări”, a afirmat Alexandru Rafila.
Rafila a vorbit şi despre faptul că sistemul de sănătate este folosit politic: „În noiembrie focarele au fost scoase la calculul incidenţelor, acum le introduc şi folosesc aceste cifre mecanicist. Trebuie să avem flexibilitate, în sensul că nu ne interesează doar cifra, ci şi structura numărului de cazuri, adică unde se acumulează, din ce cauză. În decizia care opreşte anumite activităţi trebuie să existe o flexibilitate, (....) decizia de azi pe mâine nu e sănătoasă, predictibilitatea e importantă. Gândiţi-va la şcoli: de pe azi pe mâine, părinţii trebuie să găsească soluţii. Nu există această flexibilitate, comunicarea acestei decizii ar trebui să fie empatică, nu trebuie enunţat”.
Întrebat care a fost aspectul cel mai surprinzător al virusului, medicul a răspuns că variabilitatea manifestărilor clinice: „Boala nu are un profil clar, diferenţele între felul în care evoluează la persoane de aceeaşi vârstă, fără probleme medicale, este foarte diferită, imprevizibilă, <accidentele> care apar la distanţă mai scurtă sau mai lungă de infecţie sunt prezente, nu afectează doar plămânii, ci tot organismul, apar leziuni neurologice, ale aparatului cardio vascular, este o boală complexă cu potenţial de complicaţii. Sfatul meu care ar putea rezolva multe probleme: când aveţi simptome, mergeţi imediat la medic, investigaţi dacă se poate, începeţi tratamentul cât de repede, nu aşteptaţi acasă”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe