- Home
- Coronavirus
- (03.04.2020, 07:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simptome Covid-19: Care sunt cele trei tipuri de evoluţie a bolii
Un studiu publicat în The Lancet, realizat pe primii cinci pacienţi cu coronavirus internaţi în Franţa, descoperă că există trei imagini clinice diferite ale evoluţiei patologiei.
Urmărește
19173 afișări
Sursa foto: Profimedia
Un nou studiu, publicat în prestigioasa revistă The Lancet Infectious Diseases oferă detalii despre trei posibilităţi diferite pentru evoluţia imaginilor clinice ale noului coronavirus. Acesta se referă la primele cinci cazuri de Covid-19 identificate în Franţa si în Europa, între 24 şi 29 ianuarie, internati la spitalul Bichat din Paris şi la spitalul universitar din Bordeaux (Gironde).
Acesta a fost realizat de echipele de la departamentul de boli infecţioase şi tropicale din aceste două spitale, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Paris, Inserm şi Institutul Pasteur, Hospices Civils de Lyon, CNRS - UMR 5308, Ecole normale supérieure de Lyon şi Universitatea Claude-Bernard-Lyon.
Detectate iniţial de Institutul Pasteur aceste cazuri se referă la trei bărbaţi (în vârstă de 31, 48 şi 80 de ani) şi două femei (30 şi 46 de ani), toate de origine chineză, care au călătorit în Franţa din China, la mijlocul lunii ianuarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
„În ciuda numărului foarte limitat de pacienţi, lucrarea desfăşurată, care a fost publicată pe 27 martie 2020 în revista The Lancet Boli Infecţioase, a făcut posibilă identificarea a trei tipuri foarte diferite de prezentare clinică ", scrie AP-HP într-un comunicat de presă, potrivit LeParisien.
Uneori boala se agravează în 10 zile
„Primul tip este o prezentare clinică limitata, foarte puţin simptomatică, cu evoluţie spontană rapid favorabilă, în ciuda prezenţei puternice a virusului SARS-CoV-2 la nivelul nazofaringian de la începutul bolii”.
„Al doilea tip de prezentare are două faze. Cu o fază iniţială fara probleme şi o înrăutăţire la aproximativ 10 zile de la debutul bolii, în ciuda unei scăderi a încărcăturii virale în această perioadă in probele nazofaringiene ”.
"Al treilea tip este o prezentare severă, care progresează rapid la insuficienţa multiplă a organelor, cu o încărcare virală persistentă ridicată în tractul respirator inferior şi superior şi detectarea viruşilor în plasmă."
Forma severă apare imediat la pacientul în vârstă
Studiul adaugă că aceste trei imagini clinice diferite au apărut în profiluri de pacient destul de distincte: „forma usoara la cei doi pacienţi femei, forma cu două faze la cei doi pacienţi tineri şi forma severă imediat la pacientul în vârstă”.
„În ciuda timpului şi a evenimentelor care au trecut de la descrierea primelor cazuri, această tipologie a diferitelor prezentări clinice pare a fi confirmată prin experienţa clinică în faza epidemică. Pare interesant să înţelegem mai bine istoria naturală a bolii COVID-19 şi să contribuim la managementul terapeutic adaptat fiecărei situaţii ", consideră, într-un comentariu citat în comunicat, profesorul Xavier Lescure, primul autor al acestui studiu , adjunct al profesorului Yazdan Yazdanpanah, şeful departamentului de boli infecţioase şi tropicale al spitalului Bichat şi ultimul autor al acestui studiu iniţiat sub egida reţelei REACTING.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Studiu: Trebuie să stam cel puţin şase săptâmâni în casă pentru a scăpa de pandemia de coronavirus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe