- Home
- Coronavirus
- (03.04.2020, 07:40)
Simptome Covid-19: Care sunt cele trei tipuri de evoluţie a bolii
Un studiu publicat în The Lancet, realizat pe primii cinci pacienţi cu coronavirus internaţi în Franţa, descoperă că există trei imagini clinice diferite ale evoluţiei patologiei.
Urmărește
19173 afișări
Sursa foto: Profimedia
Un nou studiu, publicat în prestigioasa revistă The Lancet Infectious Diseases oferă detalii despre trei posibilităţi diferite pentru evoluţia imaginilor clinice ale noului coronavirus. Acesta se referă la primele cinci cazuri de Covid-19 identificate în Franţa si în Europa, între 24 şi 29 ianuarie, internati la spitalul Bichat din Paris şi la spitalul universitar din Bordeaux (Gironde).
Acesta a fost realizat de echipele de la departamentul de boli infecţioase şi tropicale din aceste două spitale, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Paris, Inserm şi Institutul Pasteur, Hospices Civils de Lyon, CNRS - UMR 5308, Ecole normale supérieure de Lyon şi Universitatea Claude-Bernard-Lyon.
Detectate iniţial de Institutul Pasteur aceste cazuri se referă la trei bărbaţi (în vârstă de 31, 48 şi 80 de ani) şi două femei (30 şi 46 de ani), toate de origine chineză, care au călătorit în Franţa din China, la mijlocul lunii ianuarie.
„În ciuda numărului foarte limitat de pacienţi, lucrarea desfăşurată, care a fost publicată pe 27 martie 2020 în revista The Lancet Boli Infecţioase, a făcut posibilă identificarea a trei tipuri foarte diferite de prezentare clinică ", scrie AP-HP într-un comunicat de presă, potrivit LeParisien.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Uneori boala se agravează în 10 zile
„Primul tip este o prezentare clinică limitata, foarte puţin simptomatică, cu evoluţie spontană rapid favorabilă, în ciuda prezenţei puternice a virusului SARS-CoV-2 la nivelul nazofaringian de la începutul bolii”.
„Al doilea tip de prezentare are două faze. Cu o fază iniţială fara probleme şi o înrăutăţire la aproximativ 10 zile de la debutul bolii, în ciuda unei scăderi a încărcăturii virale în această perioadă in probele nazofaringiene ”.
"Al treilea tip este o prezentare severă, care progresează rapid la insuficienţa multiplă a organelor, cu o încărcare virală persistentă ridicată în tractul respirator inferior şi superior şi detectarea viruşilor în plasmă."
Forma severă apare imediat la pacientul în vârstă
Studiul adaugă că aceste trei imagini clinice diferite au apărut în profiluri de pacient destul de distincte: „forma usoara la cei doi pacienţi femei, forma cu două faze la cei doi pacienţi tineri şi forma severă imediat la pacientul în vârstă”.
„În ciuda timpului şi a evenimentelor care au trecut de la descrierea primelor cazuri, această tipologie a diferitelor prezentări clinice pare a fi confirmată prin experienţa clinică în faza epidemică. Pare interesant să înţelegem mai bine istoria naturală a bolii COVID-19 şi să contribuim la managementul terapeutic adaptat fiecărei situaţii ", consideră, într-un comentariu citat în comunicat, profesorul Xavier Lescure, primul autor al acestui studiu , adjunct al profesorului Yazdan Yazdanpanah, şeful departamentului de boli infecţioase şi tropicale al spitalului Bichat şi ultimul autor al acestui studiu iniţiat sub egida reţelei REACTING.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Studiu: Trebuie să stam cel puţin şase săptâmâni în casă pentru a scăpa de pandemia de coronavirus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
Îngrijorare globală după ce Trump a blocat ajutoarele externe americane pentru ţările sărace
-
astăzi, 07:35
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: SUA şi UE ar trebui să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump