Un sondaj scoate la iveală motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze

  • Speriaţi de gândul că s-ar putea infecta, 37,1% dintre angajaţii români care au participat la un sondaj BestJobs declară că se vor vaccina împotriva COVID-19.
  • Sondajul scoate la iveală motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze.
Urmărește
1009 afișări
Imaginea articolului Un sondaj scoate la iveală motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze

Un sondaj scoate la iveală motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze

Conform aceluiaşi sondaj, 16,4% dintre angajaţi spun că s-au imunizat deja cu unul din serurile anti-COVID-19.

Întoarcerea la o viaţă normală, fără restricţii, şi dorinţa de a-i proteja pe cei dragi sunt principalele motive care au cântărit în decizia de imunizare pentru cei mai mulţi dintre respondenţi (47%).

Patru din 10 respondenţi la sondaj consideră vaccinarea împotriva Covid-19 eficace şi sigură şi cred că este cea mai bună soluţie de a pune capăt pandemiei. Alţi 15% o văd doar ca pe o soluţie temporară de ţinere sub control a pandemiei, iar pentru 11% este o şansă ca economia să îşi revină la normal, iar locurile de muncă să fie protejate.

Există însă şi o categorie, de aproximativ 31%, care priveşte imunizarea în masă a populaţiei ca pe o campanie pentru câştiguri a producătorilor de vaccinuri.

Cea mai mare parte a intervievaţilor care au declarat că nu intenţionează să se vaccineze îşi argumentează decizia prin lipsa accesului la vaccin sau greutatea de a avea acces la vaccin (20%), lipsa încrederii în eficienţa acestei măsuri (16%), teama de efecte adverse (14%) sau lipsa informaţiilor suficiente despre efectele vaccinului (13%).

Trei din cinci angajaţi români sunt de părere că angajatorii ar trebui să faciliteze vaccinarea salariaţilor proprii din companie, pentru că o implicare mai mare din partea companiilor în campania naţională de vaccinare ar duce la creşterea ratei de vaccinare în rândul populaţiei.

Întrebaţi şi cum ar putea în mod concret angajatorul să ajute în acest sens, cei mai mulţi dintre salariaţi menţionează soluţii precum încheierea unui parteneriat cu un centru de vaccinare local (37%), facilitarea unor discuţii directe între salariaţii care ezită să se vaccineze şi medici, care pot să le răspundă tuturor întrebărilor (24%), creşterea gradului de informare internă (prin afişe, e-mailuri, newslettere etc.) despre beneficiile şi riscurile vaccinării în rândul personalului din companie (21%) sau organizarea unui spaţiu special amenajat/a unei caravane mobile la locul de muncă pentru vaccinarea personalului (20%).

De altfel, pe lângă tichetele de masă, prime pentru ocazii speciale, abonamente la clinici medicale private, un program flexibil de muncă sau cursuri şi traininguri de dezvoltare personală, mai bine de jumătate dintre angajaţii români care au participat la sondaj cred că vaccinurile sezoniere împotriva a diverse boli, în special anti-COVID-19, ar trebui incluse în pachetul de beneficii extrasalariale.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15-31 martie 2021, pe un eşantion de 902 utilizatori de internet din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici