- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.07.2011, 13:53)
- Laura Mitran , Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexandru Tocilescu, distins cu o stea pe Walk of Fame: Vă mulţumesc pentru încurajare
Regizorul Alexandru Tocilescu s-a declarat emoţionat de prezenţa tuturor celor care au venit, joi, la dezvelirea stelei care îi poartă numele de pe Bulevardul Celebrităţilor din Capitală, adăugând că acest lucru înseamnă că lumea încă mai aşteaptă ceva de la el şi mulţumind pentru încurajare.
Urmărește
757 afișări
Alexandru Tocilescu, distins cu o stea pe Walk of Fame: Vă mulţumesc pentru încurajare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
La evenimentul prilejuit de ziua de naştere a regizorului, care va fi pe 27 iulie, au fost prezenţi, printre alţii, actorii Stela Popescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, George Mihăiţă, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Valentin Uritescu, vicepreşedintele UNITER, Aura Corbeanu, vedeta TV Virgil Ianţu, dar şi reprezentanţi ai primăriei Bucureşti.
Începând de anul acesta, lunar, este acordată o stea pe Bulevardul Celebrităţilor unui artist care îşi serbează ziua de naştere în luna respectivă. Proiectul "Walk of Fame", situat în Piaţa Timpului, dedicat "valorilor artistice ale teatrului şi filmului românesc", este iniţiat şi organizat de Teatrul Metropolis şi centrul comercial Cocor din Capitală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Din partea Cocor şi a partenerilor, Alexandru Tocilescu a primit o plachetă şi o insignă în formă de stea din aur masiv.
Directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, a declarat la eveniment: "Avem nevoie de modele, de oameni care impun repere", iar Tocilescu, ca regizor, "a construit poveşti pentru noi". "Teatrul îşi îndeplineşte misiunea în fiecare zi şi naşte speranţe", a mai spus Ivaşcu.
La rândul ei, Aura Corbeanu a declarat că prezenţa tuturor la eveniment se datorează prieteniei. "Cred că mai mult decât a veni cu mare drag la spectacolele tale, alături de toţi care iubesc teatrul, nu putem să-ţi oferim", a spus vicepreşedintele UNITER.
Profesorul Ion Toboşaru a fost invitat să rostească un laudatio în onoarea lui Alexandru Tocilescu, acesta spunând, printre altele, că prezenţa regizorului "înseamnă steaua polară în galaxia teatrului".
Tocilescu a glumit spunând că avea 19 ani când a avut plăcerea să participe la primele cursuri susţinute de Toboşaru, iar pe atunci nu ştia cum "s-o şteargă mai repede de la ore", însă acum lucrurile s-au schimbat. "Sunteţi toţi oameni de teatru. Unii pe scenă, unii în sală", s-a adresat el celor câteva zeci de persoane prezente la eveniment.
Regizorul a adăugat că venirea tuturor îl bucură, îl mişcă şi îl miră. "Lumea simte că... ă... ă... Şi atunci s-au grăbit să nu-mi pună o cruce în loc de stea", a glumit el, adăugând, însă, că faptul că au venit atât de mulţi oameni înseamnă că trebuie să meargă mai departe.
"Lumea aşteaptă de la mine ceva, vă mulţumesc pentru încurajare", a încheiat el.
După dezvelirea plachetei cu steaua care-i poartă numele, pe Bulevardul Celebrităţilor din Capitală, regizorul a fost rugat să mai facă unele declaraţii presei. Văzând jurnaliştii adunaţi, acesta a glumit din nou spunând: "Mă simt ca Irinel Columbeanu".
"Nu mă aşteptam să fie atâta lume şi asemenea lume. Şi eu îmi iubesc actorii şi i-am iubit întotdeauna, dar nu mă aşteptam ca şi ei să mă iubească pe mine, pentru că eu mai urlu, mai fac urât. Uite că m-au iertat de toate", a spus Tocilescu.
De asemenea, regizorul a menţionat că erau mulţi înaintea sa care meritau să primească această distincţie.
Înaintea regizorului Alexandru Tocilescu au mai primit această distincţie Florin Piersic, în ianuarie, Victor Rebengiuc, în februarie, Radu Beligan, în martie, Amza Pellea (postum), în aprilie, şi Maia Morgenstern, în mai.
Alexandru Tocilescu, născut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru români. A montat cu succes piese ca "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu", "Elizaveta Bam", "Comedie roşie" (în cadrul programului Teatrului Naţional Bucureşti "Procesul comunismului prin teatru"), "Casa Zoicăi", "Eduard al III-lea", "Sfârşit de partidă", "Comedie roşie" etc.
Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numără "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima haltă în Paradis" (2002) şi "Tristeţea vânzătorului de sticle goale" (1981).
În 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, montat la Teatrul Naţional Bucureşti, iar în 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru întreaga activitate. Totodată, în 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai bună regie, cu piesa "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu", în cadrul Festivalului Comediei Româneşti - festCO.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul