- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.06.2009, 11:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Gheorghiu şi Dan Grigore, în concert la TNB
Soprana Angela Gheorghiu şi pianistul Dan Grigore vor susţine un concert, pe 21 iunie, cu ocazia Sărbătorii Muzicii, la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), într-un spectacol în care muzica se va îmbina cu momente de poezie susţinute de trei mari actori români.
Urmărește
256 afișări
Angela Gheorghiu concertează la Teatrul Naţional Bucureşti (Imagine: Andrei Pungovschi / Mediafax Foto)
La concert mai sunt invitaţi şi Johnny Răducanu (pian), Mihai Ungureanu (pian), Gabriel Croitoru (vioară).
Trei mari actori ai teatrului românesc - Radu Beligan, Victor Rebengiuc şi Horaţiu Mălăele - vor susţine momente de poezie, iar rolul de amfitrion al serii îi revine lui Ion Caramitru, directorul TNB.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Evenimentul este asimilat sărbătorii internaţionale Fête de la Musique, iniţiată în 1982, în Franţa, sărbătorită în prezent, pe 21 iunie, în circa 100 de ţări.
Concertul şi recitalurile de poezie vor avea loc în Sala Mare a Teatrului Naţional, pe 21 iunie, de la ora 19.00.
Biletele au fost puse în vânzare la agenţia Teatrului Naţional.
Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini.
În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena.
De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.
Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti. Ea este căsătorită cu tenorul francez Roberto Alagna.
Dan Grigore, născut pe 6 august 1943, a debutat la vârsta de 14 ani, într-un concert cameral Enescu, alături de solişti consacraţi.
Cavaler al Artelor şi Literelor, Dan Grigore a făcut studii la Conservatorul Rimski-Korsakov din Sankt-Petersburg şi la cel din Bucureşti şi a obţinut o bursă Herder la Academia de Muzică din Viena.
Membru al Societăţii Europene de Cultură din Veneţia, laureat al mai multor concursuri internaţionale, solist al Filarmonicii "George Enescu", Prorector de Onoare al Universităţii de Muzică din Bucureşti, membru în jurii internaţionale de prestigiu, activitatea sa artistică a fost extrem de apreciată de presa de specialitate din marile centre muzicale ale lumii în care a concertat.
Statul român i-a acordat lui Dan Grigore Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe