- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (27.08.2014, 16:42)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Apeluri pentru modificarea politicilor reţelei Facebook după distribuirea de imagini cu decapitări
Un consultant american va solicita autorităţilor să introducă măsuri pentru a bloca postarea pe reţeaua de socializare Facebook a imaginilor conţinând scene de o violenţă extremă, după distribuirea unor videoclipuri cu decapitări, potrivit BBC News online.
Urmărește
157 afișări
Apeluri pentru modificarea politicilor reţelei Facebook după distribuirea de imagini cu decapitări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Numeroase reclamaţii au fost făcute după postarea pe reţeaua de socializare a unor imagini grafice cu cranii decapitate în Siria, în contextul execuţiilor extrajudiciare efectuate de membri ai grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levant (SI/SIIL).
Compania Facebook a refuzat iniţial ştergerea imaginilor, argumentând că nu sunt încălcate condiţiile de utilizare. Ulterior însă, materialele cu imagini extrem de violente au fost eliminate.
Stephen Balkam, directorul Institutului american pentru Siguranţa Familiei (Fosi) şi membru în Comisia de Consultanţă pentru Siguranţă a Facebook, a declarat că intenţionează să discute această problemă la următoarea şedinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
"Există situaţii în care difuzarea de imagini sau înregistrări grafice, precum decapitările din Siria, poate fi justicată, fiind de interes public. Însă, în cazul Facebook sau al altor reţele de socializare, ar trebui să fie introduse cel puţin două bariere. În primul rând, trebuie să apară o interfaţă, un mesaj de avertizare privind conţinutul extrem de violent. În acest context, un utilizator, spre exemplu un copil, nu va avea acces la înregistrare într-un anumit interval orar, chiar dacă există o distribuire a imaginilor. În al doilea rând, trebuie să existe o limită de vârstă şi trebuie să se verifice dacă utilizatorul a împlinit 18 ani", argumentează Stephen Balkam.
Un alt expert, Bernie Hogan, este de acord că Facebook are obligaţia de a-şi proteja cei 1,3 miliarde de utilizatori de imaginile conţinând violenţă extremă. "Alte platforme online au rezolvat de mult această problemă", a argumentat Bernie Hogan, cercetător în domeniul site-urilor de socilizare la Universitatea Oxford.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe