Cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook se listează la bursă

Zynga, cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook, a început procedurile oficiale pentru lansarea unei oferte publice iniţiale care ar putea evalua compania la 20 de miliarde de dolari.

Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook se listează la bursă

Cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook se listează la bursă

"După mai multe săptămâni de speculaţii, Zynga, producătorul FarmVille, CityVille şi alte jocuri destinate Facebook, a făcut cerere pentru o ofertă publică care ar putea evalua compania până la 20 de miliarde de dolari", au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

Persoane apropiate situaţiei estimează că Zynga ar putea obţine până la două miliarde de dolari prin listarea care ar evalua compania la 20 de miliarde de dolari.

Zynga urmează exemplul altor companii web, precum LinkedIn, Pandora Media şi Groupon, care vor să profite de interesul investitorilor pentru brandurile de Internet care se dezvoltă rapid.

Spre deosebire de aceste companii, multe dintre ele neprofitabile sau care au anunţat pierderi pentru că vor continua investiţiile în dezvoltare, Zynga a demonstrat că face bani.

Zynga a raportat pentru anul trecut un profit net de 91 milioane de dolari, la venituri de 597 milioane dolari, în creştere de la pierderi de 53 milioane de dolari şi venituri de 121 milioane de dolari în 2009.

"Rata lor de creştere este uimitoare", a declarat Michael Pachter, analist la firma Wedbush Securities.

În raportul financiar al Zynga se arată că veniturile companiei provin aproape exclusiv din vânzarea de produse virtuale, prin intermediul jocurilor online gratuite, sistem puţin folosit în SUA dar obişnuit în China şi Coreea de Sud.

O serie întreagă de bunuri virtuale pot fi achiziţionate cu bani reali prin intermediul jocurilor Zynga, precum tractoare în FarmVille, care ajută jucătorii să crească productivitatea terenurilor cultivate, sau energie în cazul CityVille, care permite participanţilor să construiască structuri sau să facă alte activităţi.

Cumpărarea acestor bunuri nu este necesară pentru a participa la jocurile Zynga, iar în raportul companiei se arată că numai o mică parte dintre utilizatori plătesc ceva.

Totuşi, achiziţiile ajută jucătorii să progreseze mai repede şi să se laude pe Facebook cu proprietăţile lor virtuale.

În primul trimestru al acestui an, 94% din veniturile Zynga au provenit din produsele virtuale, iar restul din publicitate.

Aranjorii ofertei publice iniţiale sunt Morgan Stanley, Goldman Sachs Group, Bank of America Merrill Lynch, Barclays Capital şi J.P. Morgan Chase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici